Fostul preşedinte FIFA Jack Warner acuză rasismul şi sionismul din forul internaţional

Fostul vicepreşedinte al FIFA Jack Warner, care a demisionat în urma unui scandal de corupţie, a declarat marţi că în curând va denunţa "rasismul, sionismul şi discriminarea membrilor non-europeni" care există în cadrul forului internaţional de fotbal.

119 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte FIFA Jack Warner acuză rasismul şi sionismul din forul internaţional

Jack Warner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi vorbi despre rasismul din interiorul FIFA. Voi vorbi despre sionism, care este probabil motivul principal al atacurilor îndreptate împotriva lui Mohamed Bin Hammam şi a mea", a precizat Jack Warner într-o scrisoare publicată marţi de cotidianul Trinidad Guardian.

El spune, de asemenea, că "va dezvălui o conspiraţie ce vizează protejarea tronului FIFA pentru Michel Platini", actualul preşedinte al UEFA. "Oamenii de culoare nu pot gestiona fotbalul? Sau doar europenii posedă calităţile pentru a o face? Toate adevăratele «cadouri» pe care Blatter le-a distribuit pentru a-şi asigura alegerea în funcţia de preşedinte al FIFA vă vor întoarce stomacul pe dos. Sunt multe lucruri de spus, lucruri care îi vor face să scrâşnească din dinţi pe sponsorii FIFA şi ai Concacaf", a mai spus Warner.

Warner a indicat că va aştepta decizia TAS în cazul lui Mohamed Bin Hamman pentru a putea oferi mai multe explicaţii.

Qatariotul Bin Hammam, fost preşedinte al Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC), contestă la TAS decizia FIFA de a-l exclude pe viaţă din orice activitate legată de fotbal, după ce a fost acuzat că a încercat să cumpere voturi pentru a fi ales la conducerea forului internaţional.

Jack Warner, care în prezent este ministul Muncii în Trinidad-Tobago, s-a retras din funcţiile deţinute la AFC şi FIFA, în urma scandalului din iunie.

În urmă cu câteva zile, ediţia on-line a cotidianului britanic The Telegraph a publicat o înregistrare video făcută în timpul unei reuniuni a Confederaţiei de Fotbal din Caraibe, din luna mai, în cursul căreia Jack Warner le cere delegaţilor să se decidă dacă acceptă "cadouri" în valoare de 40.000 de dolari fiecare ca să-l voteze pe preşedintele Mohamed Bin Hammam la conducerea FIFA în detrimentul elveţianului Joseph Blatter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici