Fotbal: Începe play-offul ediţiei 2022-2023. Primul meci, FCSB - Universitatea Craiova

Play-off-ul ediţiei 2022-2023 este deschis de confruntarea dintre FCSB şi Universitatea Craiova. Este un duel de gală între două echipe care, de fiecare dată când s-au aflat faţă-n faţă, au oferit microbiştilor meciuri memorabile, arată LPF.

286 afișări
Imaginea articolului Fotbal: Începe play-offul ediţiei 2022-2023. Primul meci, FCSB - Universitatea Craiova

Fotbal: Începe play-offul ediţiei 2022-2023. Primul meci, FCSB - Universitatea Craiova

Play-off-ul ediţiei 2022-2023 este deschis de confruntarea dintre FCSB şi Universitatea Craiova, un duel de gală între două echipe care, de fiecare dată când s-au aflat faţă-n faţă, au oferit microbiştilor meciuri memorabile.

Opt victorii, cinci remize şi două înfrângeri este palmaresul roş-albaştrilor din ediţia curentă pe teren propriu. 12.625 spectatori / meci este media înregistrată de gruparea bucureşeană acasă în campionatul actual, locul 1 la acest capitol.

Univeristatea Craiova a câştigat cinci dintre cele 15 deplasări din sezonul în curs, iar de alte patru ori a terminat la egalitate. Oltenii au încheiat prima parte a stagiunii cu a doua cea mai bună apărare din campionat, doar 27 de goluri încasate, dintre care 15 în deplasare.

Liga Profesionistă de Fotbal prezintă cinci comparaţii interesante între cele două echipe după 30 de runde (medii pe meci):

Medie total şuturi expediate: FCSB - 15,6; Universitatea Craiova - 14,2.

Medie cornere: FCSB - 5,4; Universitatea Craiova - 5,6

Medie posesie: FCSB - 55 %; Universitatea Craiova - 60 %

Medie dueluri defensive câştigate: FCSB - 51; Universitatea Craiova – 44.

Medie dueluri ofensive câştigate: FCSB - 42; Universitatea Craiova - 40.

Din 2014, de la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă, cele două echipe s-au mai întâlnit de 30 de ori în principala competiţie internă, de 20 de ori s-au impus bucureştenii, de şase ori au câştigat oltenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci din intervalul amintit a avut loc pe 2 august 2014, FCSB - Universitatea Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova - FCSB 2-5.

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 19 februarie 2023, FCSB - Universitatea Craiova 1-1 (Malcom Edjouma / Iulian Cristea - autogol).

Media de vârstă la FCSB este de 24 ani şi 5 luni, iar la Universitatea Craiova de 25 ani şi 10 luni.

34 de jucători a utilizat FCSB pe durata campionatului curent, dintre care 15 au înscris cel puţin un gol.

Universitatea Craiova s-a bazat pe 35 de fotbalişti, dintre care 18 au contribuit la reuşitele alb-albaştrilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fotbal,
play off,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici