Fotbal: juniorii sub 17 ani şi sub 19 ani şi-au aflat adversarii din preliminariile EURO 2024

Fotbaliştii sub 17 ani şi sub 19 ani şi-au aflat adversarii din viitoarele preliminarii EURO 2024. Tragerea la sorţi a avut loc joi, la sediul UEFA.

75 afișări
Imaginea articolului Fotbal: juniorii sub 17 ani şi sub 19 ani şi-au aflat adversarii din preliminariile EURO 2024

Reprezentativele de juniori ale României vor juca în toamna anului viitor pentru un loc la Turul de Elită, ultima rundă înaintea turneelor finale din 2024.

Potrivit FRF, la categoria sub 17 ani (juniori născuţi în 2007), naţionala României, pregătită de Nicolae Roşca, va întâlni Franţa, Norvegia şi Estonia. Turneele de calificare vor avea loc în perioada 1 iulie – 21 noiembrie 2023. Conform regulilor, la Turul de Elită se califică primele două echipe din fiecare grupă împreună cu cele 5 echipe de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate.

La categoria sub 19 ani (juniori născuţi în 2005), România, pregătită de Daniel Mogoşanu, va întâlni Cehia, Finlanda şi San Marino. Turneul care va fi găzduit de una dintre echipe se va desfăşura în perioada septembrie-noiembrie 2023. Primele două echipe din fiecare grupă împreună cu echipa de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate vor obţine calificarea la Turul de Elită.

Acesta se va desfăşura în primăvara anului 2024. Turneul final, la care vor participa doar opt naţionale, va avea loc în Irlanda de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici