Fotbaliştii României U21 au primit insignele olimpice

România U21 a obţinut calificarea în semifinalele Campionatului European şi, implicit, participarea la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo. Cu o zi înainte de meciul cu Germania, tricolorii au avut parte de o surpriză.

869 afișări
Imaginea articolului Fotbaliştii României U21 au primit insignele olimpice

Fotbaliştii României U21 au primit insignele olimpice

FRF informează că elevii lui Mirel Rădoi au primit insignele cu însemnele olimpice şi tricolorul în cantonamentul din Bologna. Ionuţ Radu, Dennis Man şi Ionuţ Nedelcearu au fost printre cei fotografiaţi în timp ce se bucurau de distincţia primită.

"Felicitări, băieţi, mergem cu fotbalul la Olimpiadă după jumătate de secol! Batem Germania şi continuăm să scriem istorie! FORZA TRICOLORII!", a scris site-ul frf.ro.

România s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară din 2020, de la Tokyo, după ce şi-a asigurat prezenţa în semifinalele EURO 2019 U21. Echipa naţională de fotbal a participat ultima oară la Jocurile Olimpice de vară în 1964, tot la Tokyo.

De-a lungul istoriei, România a mai evoluat la JO 1924 (Paris), JO 1956 (Helsinki) şi JO 1964. Cea mai bună clasare a fost locul 5, obţinut la Tokyo. În acel an, în echipa României evoluau Ion Nunweiller, Dan Coe, Emeric Ienei sau Gheorghe Constantin. Selecţioner era Silviu Ploeşteanu.

Lotul României de la Jocurile Olimpice de vară din 1964: Ilie Datcu, Stere Adamache, Ilie Greavu, Ion Nunweiller, Bujor Halmageanu, Dan Coe, Emeric Ienei, Gheorghe Constantin, Ion Ionescu, Constantin Koszka, Sorin Avram, Marin Andrei, Mircea Petescu, Carol Creiniceanu, Dumitru Ivan, Nicolae Georgescu, Emil Dumitriu, Cornel Pavlovici, Emil Petru (15), Ion Pârcălab. Selecţioner: Silviu Ploeşteanu.

Jocurile Olimpice de vară din 2020 vor avea loc în perioada 24 iulie - 9 august. În România, evenimentul va fi difuzat de Televiziunea Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici