Fotbaliştii Suediei se tem de eventualele scandări rasiste ale fanilor la meciul cu România

Naţionala de fotbal a Suediei se teme de ceea ce s-ar putea întâmpla în meciul de pe Arena Naţională, cu România, din campania de calificare la EURO.

679 afișări
Imaginea articolului Fotbaliştii Suediei se tem de eventualele scandări rasiste ale fanilor la meciul cu România

Fotbaliştii Suediei se tem de eventualele scandări rasiste ale fanilor la meciul cu România

Cu câteva zile înaintea confruntării, doi dintre cei mai importanţi oameni de atac ai nordicilor au recunoscut că se aşteaptă la scandări rasiste din partea fanilor români. România a avut de mai multe ori în aceste preliminarii tribunele închise din cauza suporterilor, iar fotbaliştii Alexander Isak şi Robin Quaison s-au interesat de cele întâmplate.

„Nu mergem în cel mai drăguţ loc, din moment ce au fost mai multe probleme în ultima vreme acolo. Totuşi, ne concentrăm la meci. Vom reacţiona doar dacă se întâmplă ceva.” , a afirmat Alexander Isak.

„Nu mi-e frică de asemenea oameni. Asta vor ei, să ne fie teamă. Şi pot să arunce cu ce vor pe teren, cât timp nu ne ating” , a declarat Robin Quaison.

O reacţie similară a venit şi din partea selecţionerului Suediei, în acum câteva zile. Janne Andersson a recunoscut că reprezentanţii Federaţiei Suediei de Fotbal au discutat cu oficiali UEFA despre problemele care pot apărea. „Dacă vom auzi ceva din tribune, evident că vom acţiona. Abordarea noastră este să respectăm regulamentul. Există un scenariu în trei paşi pe care arbitrul îl poate aplica. Am fost în contact cu UEFA şi cu Federaţia Română de Fotbal. Credem că UEFA priveşte acest meci foarte serios şi are oameni potriviţi.”

Meciul dintre România şi Suedia este programat vineri, 15 noiembrie, de la 21:45. Cele două naţionale se află în luptă directă pentru calificarea la turneul final. România este obligată să câştige partida pentru a obţine ”biletele” la EURO şi să facă cel puţin un rezultat de egalitate cu Spania, pe 18 noiembrie. Meciul va avea loc la Madrid, de la 21:45.

Clasamentul Grupei F înaintea ultimelor două etape:

1. Spania - 8 meciuri; 20 de puncte
2. Suedia - 8 meciuri; 15 puncte
3. România – 8 meciuri; 14 puncte
4. Norvegia – 8 meciuri; 11 puncte
5. Insulele Feroe – 8 meciuri; 3 puncte
6. Malta – 8 meciuri; 3 puncte

La Campionatul European se califică primele două clasate.

Taguri:
românia,
euro,
suedia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici