Fotbalul primeşte o veste tristă: Lennart Johansson, ”tatăl” Ligii Campionilor şi fostul preşedinte al UEFA, a decedat

Lennart Johansson, ”tatăl” Ligii Campionilor şi fostul preşedinte al UEFA, a decedat la 89 de ani. Din precizările presei internaţionale, decesul s-a produs pe 4 iunie, în somn. Ulterior, Federaţia Suedeză de Fotbal a confirmat informaţiile:

407 afișări
Imaginea articolului Fotbalul primeşte o veste tristă: Lennart Johansson, ”tatăl” Ligii Campionilor şi fostul preşedinte al UEFA, a decedat

Lennart Johansson, fondatorul Ligii Campionilor, a decedat la 89 de ani

”Fotbalul suedez primeşte o veste tristă. Lennart Johansson, cel mai important lider al nostru la nivel internaţional, a decedat. Evenimentul s-a produs în seara de 4 iunie, la 89 de ani”. Johansson a fost de 5 ori preşedinte UEFA, între 1990 – 2007, înainte ca Michel Platini să treacă la conducerea forului.

S-a făcut remarcat pentru faptul că a fondat Liga Campionilor în 1992. Înainte, competiţia era organizată după un alt format şi se numea Cupa Campionilor. A introdus faza grupelor înaintea meciurilor eliminatorii şi a mărit numărul echipelor participante. În Cupa Campionilor se calificau campioanele ţărilor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici