Video FOTO | Stadionul Dinamo va fi modernizat. RĂSPUNSUL ministrului Carmen Dan după discuţiile de la MAI, cu Adrian Mutu şi Ionuţ Negoiţă/ Reprezentant club: Vom face stadion în complex

Stadionul Dinamo va fi modernizat, e anunţul făcut la unison de reprezentanţii FC Dinamo şi ministrul Carmen Dan. Suporterii au primit asigurări din partea Monicăi Iagăr, preşedinte CS Dinamo, dar şi din partea ministrului de Interne, Carmen Dan.

3305 afișări

"Cu siguranţă stadionul Dinamo va fi modernizat", a declarat Monica Iagăr, potrivit Prosport. "Anunţ suporterii să aibă încredere că vor avea stadion", a declarat Adrian Mutu, manager general al CS Dinamo, după discuţii.

Carmen Dan: "Se modernizează stadionul Dinamo pe un proiect pe care îl are CNI. Cred că vorbim de foarte puţin timp de acum înainte până vom putea demara legal aceste lucruri. Am făcut o sesizare în ceea ce priveşte încălcări ale legii penale. Spun cu toată convingerea că da, se va putea juca EURO 2020".

Ionuţ Negoiţă: "Mă bucur foarte mult că în ţara asta sunt oameni bine intenţionaţi, dar trebuie să muncim foarte mult pentru lucruri normale. O oră şi jumătate am stat la discuţii, există şi alte variante".

După aproape două ore de discuţii la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Carmen Dan a anunţat că stadionul va fi modernizat, fiind însă luate în calcul şi alte variante.

"Adevăraţii dinamovişti au venit, se vede. Că domnul Badea nu a venit este o lipsă de respect, vă daţi seama de ce se întârzie de ce se întârzie. Noi credem în proiectul lui Dinamo. Împreună cu Ministerul interne şi cu CSU. Noi ne-am dat seama acum că trebuie să avem o încăpăţânare corectă şi să mergem înainte şi probabil vom reuşi să facem acest stadion. Această întâlnire m-a lămurit pentru ce voiam să ştiu. Anunţ suporterii să aibă încredere că vor avea stadion", a declarat Adrian Mutu, manager general al CS Dinamo, după discuţii.

"În stadionul central Dinamo vom face stadion, în complexul sportiv", a declarat Monica Iagăr, preşedinte CS Dinamo.

"Fotbal pe Dinamo, dacă nu se construieşte stadionul, nu poate avea viitor. Ce e foarte clar e că acel capitol cu domnul Badea, cu înţelegere, este închis, pentru că ne-a sfidat", a spus Ionuţ Negoiţă, finanţatorul Dinamo.

Pe parcursul întâlnirii, zeci de suporteri dinamovişti au aşteptat rezultatul în apropierea Ministerului Afacerilor Interne. După întâlnire, Adrian Mutu le-a transmis suporterilor ce s-a discutat.

Întâlnirea a fost organizată la solicitarea lui Adrian Mutu.

La iniţiativa lui Nicolae Badea, conducătorilor clubului Dinamo le-a fost interzis accesul în zona lojelor la meciul de luni cu Gaz Metan Mediaş (1-3). De asemenea, nici parcarea nu a fost pusă la dispoziţia clubului de fotbal. Nicolae Badea este proprietar pe loje, în timp ce Clubul Sportiv Dinamo deţine pista de atletism şi suprafaţa de joc. Este şi motivul pentru care stadionul Dinamo riscă să nu intre în procesul de modernizare pentru Euro 2020.

Acţionarul principal al echipei de fotbal FC Dinamo Bucureşti, Ionuţ Negoiţă, a mai avut, în 24 iulie, o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne. La finalul discuţiei, el declara că este o inepţie ce se întamplă, iar dacă problema nu se rezolvă, echipa riscă să rămână fără stadion.

Ionuţ Negoiţă şi Carmen Dan au discutat despre situaţia stadionului Dinamo, care ar trebui modernizat în perioada următoare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020. Lucrările nu pot demara, însă, fiindcă stadionul este deţinut în coproprietate de AFCD (Asociaţia Fotbal Club Dinamo), controlată de omul de afaceri Nicolae Badea, şi CSDB (Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti), aflate în proprietatea Ministerului de Interne, iar cele două părţi nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu privire la ce se va întâmpla cu stadionul după renovare.

La sfârşitul lunii mai, Carmen Dan anunţa că va cere desfiinţarea asocierii dintre Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti şi FC Dinamo Bucureşti şi că va iniţia demersuri către ANAF pentru accelerarea procesului de insolvenţă.

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, pe 10 mai, că a ajuns la o înţelegere cu CS Dinamo astfel încât stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare să poată fi reconstruit în vederea Euro 2020. Omul de afaceri susţinea că a acceptat propunerea Clubului Sportiv, iar actuala arenă va fi scoasă din contractul de asociere semnat între cele două părţi, prin intermediul unui act adiţional.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că soluţia propusă de societatea lui Nicolae Badea este de neacceptat pentru că prin aceasta se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului Dinamo şi nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat. Ministerul de Interne a reiterat ideea potrivit căreia singura soluţie pentru realizarea investiţiei o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo Bucureşti a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât şi în viitor, aceasta fiind propusă de actul adiţional pe care CS Dinamo Bucureşti l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo Bucureşti.

Stadionul Dinamo face parte din cele patru arene din Capitală care trebuie modernizate pentru EURO 2020, alături de Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf.

Fostul internaţional român Adrian Mutu, acum în conducerea lui Dinamo, a solicitat, printr-un comunicat de presă, o întâlnire cu ministrul Carmen Dan pentru a discuta despre problema arenei din "Ştefan cel Mare". Ministrul Afacerilor Interne a răspuns prompt cererii lui Mutu şi întâlnirea a fost programată pentru miercuri, la ora 12:00, la minister.

Adrian Mutu, directorul general al echipei Dinamo, şi patronul clubului, Ionuţ Negoiţă, au mers la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde au avut o discuţie cu ministrul Carmen Dan, tema fiind situaţia stadionului Dinamo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici