FOTO + VIDEO. Peste 40 de suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti, sancţionaţi după ce au făcut scandal în Piteşti

Peste 40 de suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti au fost sancţionaţi după ce meciul cu FC Argeş a fost amânat din cauza ceţii. Suporterii au spart sticle şi au aruncat cu obiecte şi băuturi în clienţii unei terase şi în forţele de ordine, în centrul Piteştiului.

331 afișări
Imaginea articolului FOTO + VIDEO. Peste 40 de suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti, sancţionaţi după ce au făcut scandal în Piteşti

Peste 40 de suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti, sancţionaţi după ce au făcut scandal în Piteşti

Suporterii au devenit recalcitranţi după ce meciul dintre FC Argeş şi Petrolul Ploieşti, care trebuia să aibă loc la Piteşti în cursul zilei de sâmbătă, a fost amânat din cauza ceţii.

În drum spre casă, aceştia s-au oprit în centrul oraşului, la un magazin. O parte dintre ei s-au întors la autocare şi au plecat. Alţii şi-au cumpărat băuturi, s-au oprit în faţa unei terase şi au început să înjure clienţii, apoi au aruncat cu sticle şi băutură în poliţiştii şi jandarmii veniţi să aplaneze conflictul, potrivit Poliţiei Argeş.

„Cei în cauză, după amânarea meciului, s-au deplasat prin municipiul Piteşti, în drum spre casă. Au oprit în centrul oraşului sub justificarea că merg să cumpere mâncare, dar au cumpărat băutură. S-au adunat în faţa unei tersase şi au început să scandeze. Practic, în felul ăsta să tulbure liniştea şi ordinea publică, să profereze injurii, expresii jignitoare. La solicitarea poliţiştilor şi jandarmilor de a părăsi zona, suporterii au continuat să se manifeste. O parte dintre suporteri s-au urcat în autocare, alţii au continuat. Au spart sticle, au aruncat cu lichide, bere, apă, ce au avut la acel moment“, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, agentul şef Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Au fost sancţionaţi 47 de suporteri, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, adresarea de injurii, expresii jignitoare, ameninţarea cu acte de violenţă, provocarea de scandal, aruncarea de obiecte de substanţe.

Valoarea amenzilor se ridică la 25.000 de lei, potrivit Poliţiei Argeş.

Nimeni nu a fost rănit.

„Au atacat forţele de ordine. Când au început să consume băuturi alcoolice li s-a pus în vedere că este interzis să consume public. Atunci au început să fie recalcitranţi. Jandarmeria a aplicat şapte sancţiuni. Ei au fost sancţionaţi conform legii 61, nu pentru că au încălcat legea competiţiilor sportive”, a declarat, la rândul său, cpt. Flavius Tănase, purtător de cuvânt Jandarmeria Argeş

Suporterii au fost amprentaţi şi introduşi în baza de date, apoi au fost conduşi de forţele de ordine până la ieşirea din judeţul Argeş.

Meciul dintre FC Argeş şi Petrolul Ploieşti a fost reprogramat pentru duminică la prânz.

Taguri:
suporter,
scandal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici