Franţa a câştigat trofeul UEFA Nations League

  • Naţionala Franţei a devenit cea de a doua câştigătoare a Ligii Naţiunilor la fotbal masculin, după ce a învins în finala competiţiei Spania, cu scorul de 2-1, după ce fusese iniţial condusă.
  • Spaniolul Sergio Busquets a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.
466 afișări
Imaginea articolului Franţa a câştigat trofeul UEFA Nations League

Prima repriză a fost săracă în ocazii, singurul moment tensionat fiind un posibil penalty, după un henţ în careu, al francezului Jules Kounde, invalidat de sisemul VAR. Spaniolii au dominat teritorial, fără aş-i crea însă ocazii importante.

Dominarea teritorială spaniolă din prima repriză s-a concretizat în minutul 64, când Mikel Oyarzabal a primit o pasă filtrantă de la Sergio Busquets, pe care a continuat-o cu un şut plasat în diagonală, din interiorul careului, pe lângă Lloris (1-0, min. 64).

Franţa a replicat imediat, Karim Benzema egalând peste doar 2 minute, cu un şut de excepţie din colţul careului de 16 metri, direct în vinclul porţii lui Simon (1-1, min. 66).

Francezii au continuat ofensiva şi, după două ocazii ratate, Mbappe a marcat golul victoriei, dintr-o poziţie clară de offside, infirmată de sistemul VAR, din cauză că un fundaş spaniol a atins mingea înainte ca aceasta să fi ajuns la atacantul francez (1-2, min. 80).

Lloris a salvat două ocazii mari de gol venite pe fondul forcing-ului de final al spaniolilor şi Franţa a devenit câştigătoarea celei de a doua ediţii a UEFA Nations League.

Jucătorul meciului a fost desemnat Karim Benzema. Golul său spectaculos a schimbat soarta finalei în favoarea Franţei, el având totdată o precizie de 81% a paselor la care s-au adăugat şi două recuperări.

Jucătorul turneului, de semnat de UEFA este Sergio Busquets. Observatorul tehnic al UEFA, Robbie Keane, a declarat despre căpitanul spaniol: "A controlat ambele meciuri ale Spaniei la acest turneu final, a dictat jocul şi îi face pe jucătorii din jurul său mai buni."

Titlul de golgheter al turneului a fost împărţit între Mbappe, Benzema şi Tores, cu câte două reuşite fiecare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici