Semifinale CM 2018 | Franţa - Belgia: 1-0. „Les Bleus” au obţinut biletul pentru marea finală, unde aşteaptă învingătoarea din partida Anglia - Croaţia

Franţa a câştigat prima semifinală de la CM 2018 din Rusia după ce a învins Belgia cu 1-0. Pentru „Les Bleus” este a doua finală consecutivă de turneu final, după EURO 2016.

2626 afișări
Imaginea articolului Semifinale CM 2018 | Franţa - Belgia: 1-0.  „Les Bleus” au obţinut biletul pentru marea finală, unde aşteaptă învingătoarea din partida Anglia - Croaţia

Foto: hepta

UPDATE: Singurul gol al meciului a fost marcat de Samuel Umtiti în minutul 51. Griezmann a executat lovitura de colţ obţinută de Giroud, iar fundaşul Barcelonei a reluat în plasă pentru 1-0. 

Miercuri, Anglia şi Croaţia se duelează pentru al doilea bilet care asigură prezenţa în ultimul act al turneului final.

Ştirea iniţială:

Franţa şi Belgia se luptă astăzi, începând cu ora 21:00, pentru un loc în finala CM 2018 din Rusia. Cele două echipe s-au întâlnit de 74 de ori în toate competitiţiile. Franţa a câştigat 24 de meciuri, iar Belgia 30. În 19 partide scorul a fost egal.

TITLURILE ZILEI

Este pentru a doua oară când Belgia ajunge în semifinale la un turneu final de Campionat Mondial. Prima dată s-a întâmplat în 1986, când Belgia a pierdut în faţa Argentinei, echipa care a plecat cu trofeul acasă.

În sferturi, echipa lui Martinez a trecut de ultima echipă sud-americană rămasă în competiţie, Brazilia, scor 2-1, iar echipa lui Deschamps a învins o altă echipă sud-americană, Uruguay, scor 2-0. „Dracii roşii” sunt singura echipă rămasă în competiţie care are în palmares cinci victorii din tot atâtea posibile, iar golgheterul echipei este vârful lui Jose Mourinho de la Manchester United, Romelu Lukaku, cu patru reuşite.

Reprezentativa din „Hexagon” a remizat cu Danemarca, în ultimul meci din grupă, scor 0-0, iar golgheterul echipei este tânărul Kylian Mbappe, cu trei reuşite.

Echipele probabile

Franţa: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernandez - Pogba, Kante - Mbappe, Griezmann, Tolisso - Giroud

Belgia: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Chadli, Fellaini, Witsel, Carrasco - De Bruyne, Lukaku, Hazard

MECIUL A FOST TRANSMIS ÎN FORMAT LIVE TEXT AICI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici