Franţa ar putea renunţa la participarea la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, dacă securitatea nu va fi garantată, în contextul conflictului dintre SUA şi Phenian

Jocurile Olimpice de iarnă, programate în 2018 la Pyeongchang (Coreea de Sud), nu mai sunt atât de sigure, în urma conflictului dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, care se agravează de la o săptămână la alta.

260 afișări
Imaginea articolului Franţa ar putea renunţa la participarea la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, dacă securitatea nu va fi garantată, în contextul conflictului dintre SUA şi Phenian

Franţa ar putea renunţa la participarea la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, dacă securitatea nu va fi garantată, în contextul conflictului dintre SUA şi Phenian

Prima declaraţie fermă, care ridică multe semne de întrebare în privinţa organizării competiţiei supreme, a venit joi seara din Franţa. Laura Flessel, ministul Sporturilor, a declarat că Franţa este gata să renunţe la participarea la Jocurile Olimpice, dacă securitatea nu va fi garantată.

Donald Trump a ameninţat că va "distruge total" Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian condus de Kim Jong-un asupra Statelor Unite şi aliaţilor săi, inclusiv Coreea de Sud. "Omul-rachetă se află într-o misiune sinucigaşă pentru el şi pentru regimul său", a spus Trump în această săptămână, evidenţiind că programul nuclear al regimului nord-coreean "ameninţă întreaga lume cu o pierdere inimaginabilă de vieţi omeneşti”.

Într-un interviu acordat postului de radio RTL şi citat de Reuters, Laura Flessel a susţinut: ”Criza s-a adâncit, iar dacă securitatea noastră nu poate fi asigurată, echipa Franţei va rămâne acasă”.

Pe de altă parte, Comitetul Olimpic Canadian a declarat că Guvernul Canadei nu a emis pentru moment restricţii de călătorie pentru cetăţeni în Coreea de Sud, ci doar i-a sfătuit să-şi asigure măsuri normale de securitate în cazul în care îşi propun să ajungă pe teritoriul acestei ţări.

Comitetul Olimpic Internaţional a declarat prin reprezentanţii săi că nu intenţionează să pună în practică un Plan B pentru Jocurile Olimpice din 2018. Preşedintele forului, Thomas Bach, a susţinut săptămâna trecută că luarea în considerare a oricărui alt scenariu ar împiedica eforturile diplomatice de rezolvare a crizei din zonă.

Pyeongchang, gazda Jocurilor Olimpice din 2018 (9-25 februarie), este la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri de graniţa cu Coreea de Nord.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici