Franţa şi Suedia s-au calificat în cea de a doua semifinală de la Campionatul Mondial de handbal masculin

După ce Spania a reuşit să ajungă în careul de aşi al Campionatului Mondial de handbal masculin învingând Norvegia după prelungiri, pentru o semifinală cu Danemarca, Franţa şi Suedia şi-au asigurat ultimele două locuri ale penultimului act, cu victorii în timp regulamentar.

406 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Suedia s-au calificat în cea de a doua semifinală de la Campionatul Mondial de handbal masculin

Suedia nu s-a întrebuinţat excesiv în faţa Egiptului, reuşind în faţa propriilor spectatori din Tele2 Arena o victorie lejeră cu 26-22 (14-9). După o primă jumătate de repriză în care egiptenii au condus oarecum surprinzător, nordicii au apăsat pe acceleraţie şi au intrat la pauză cu 5 goluri avans, 14-9, marcate toate pe final, consecutiv, de la 9-9.

În repriza secundă, suedezii s-au desprins şi au menţinut o diferenţă constantă de 6-7 goluri, până spre final, când s-au relaxat, mulţumindu-se să conserve un avans confortabil în vederea calificării şi a celei de a şaptea victorii larând la Campionatul Mondial din Polonia şi Suedia.

În al patrulea sfert de finală, Franţa şi Germania au oferit un spectacol agreabil, nemţii dând senzaţia multă vreme că pot produce surpriza într-un meci în care porniseră cu şansa a doua, dar pe care l-au pierdut cu 35-28 (16-16).

Ei au condus permanent în prima repriză, pe alocuri şi cu 4 goluri, având avantaj chiar şi în prima parte a reprizei secunde. La scorul de 18-20 pentru Germania, triplii campioni olimpici au schimbat viteza de joc, marcând 5 goluri fără să primească niciunul, rupând totodată echilibrul meciului, pe care au ajuns să îl conducă pe final cu 7-8 goluri avans.

Portarul francez Remi Desbonnet a fost declarat jucătorul partidei, cu 14 intervenţii salvatoare, din care 11 în repriza secundă.

Astfel, cele două semifinale, care se vor juca vineri, sunt Spania – Danemarca şi Franţa – Suedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici