Franţa, Spania, Suedia şi Ungaria, primele calificate în sferturi la mondialul de handbal masculin

Franţa, Spania, Suedia şi Ungaria sunt primele 4 echipe care au obţinut duminică seara calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal masculin din Polonia şi Suedia, după încheierea jocurilor din grupele principale 1 şi 2.

306 afișări
Imaginea articolului Franţa, Spania, Suedia şi Ungaria, primele calificate în sferturi la mondialul de handbal masculin

Franţa, Spania, Suedia şi Ungaria, primele calificate în sferturi la mondialul de handbal masculin

Suedia a învins Portugalia, scor 32:30 (13:14), dând şansa Ungariei de a accede în ultimele 8 echipe la nivel mondial.

Portugalia a avut totul în mână, dar nu a reuşit să oprească Suedia şi nici măcar să smulgă o remiză. A fost o dispută strânsă până în minutul 40 al meciului, când Suedia a luat un avans de şase goluri, o provocare grea pentru echipa portugheză, chiar dacă s-a apropiat cu cinci minute înainte de fluierul final. Suedezii au obţinut a şasea victorie consecutivă, au câştigat grupa şi au împins Ungaria în sferturile de finală alături de ei.

Suedia nu avea nevoie de victorie pentru a câştiga grupa, totuşi a jucat la nivel maxim.

Antrenorul suedez Glenn Solberg a fost mulţumit după a şasea victorie la rând: "Suntem foarte mulţumiţi de joc şi de o victorie. Am dat dovadă de un moral foarte bun, chiar dacă această victorie nu ne-a adus nimic altceva decât şase victorii la rând. Am început fantastic în repriza a doua, iar ei s-au apropiat cu şapte contra, dar noi am avut un plan şi le-am oprit jocul pentru o victorie".

În celălalt meci vedetă al serii, Franţa a învins Spania cu 28:26 (13:13), după un meci spectaculos şi echilibrat în cea mai mare parte.

Franţa şi-a asigurat deasemenea a şasea victorie consecutivă la Campionatul Mondial masculin IHF 2023, reuşind o revenire în repriza secundă în faţa Spaniei (28:26), pentru a obţine primul loc în Grupa I a turneului principal de la Cracovia. Este pentru a patra oară în istorie când Franţa începe competiţia fanion a handbalului mondial cu şase victorii la rând, câştigând trofeul în două din cele trei cazuri precedente.

Tradiţionala bătălie dintre Spania şi Franţa şi-a consumat cel de-al 39-lea episod în competiţiile oficiale, cele două mari puteri europene înfruntându-se pentru primul loc în Grupa I a Main Round de la Cracovia.

Astfel, Franţa ocupă primul loc în grupă şi aşteaptă rezultatul meciurilor de luni, pentru a-şi afla adversara, ocupanta locului 2 din grupa a 3-a, care decisă între Germania şi Norvegia, una din cele două urmând să fie şi adversara Spaniei în sferturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici