FRF a modificat regulamentul privind locurile vacante rămase după licenţiere

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a modificat articolul 20 din ROAF privind locurile vacante rămase în cazul în care unele cluburi din Liga I sau Lia a II-a nu obţin licenţa, informează, joi, site-ul oficial al FRF.

24 afișări
Imaginea articolului FRF a modificat regulamentul privind locurile vacante rămase după licenţiere

FRF a modificat regulamentul privind locurile vacante rămase după licenţiere (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, cluburile solicitante de licenţă pentru Liga I care nu obţin licenţa în conformitate cu Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar vor fi retrogradate în Liga a II-a.

Locurile rămase vacante vor fi ocupate astfel:

a) În cazul în care un club, care a evoluat în Liga I şi s-a clasat pe unul dintre locurile 1-14 la sfârşitul campionatului precedent, nu a obţinut licenţa, locul rămas vacant va fi ocupat de un club care este cel mai bine clasat între cluburile retrogradate din Liga I în campionatul respectiv şi care deţine licenţă pentru acest nivel;

b) În cazul în care clubul care nu a obţinut licenţa pentru Liga I este un club care a promovat din Liga a II-a, locul vacant va fi ocupat de clubul clasat pe locul 3 în Liga a II-a, sau - dacă acesta nu obţine licenţa pentru Liga I / nu doreşte să participe în Liga I - de următorul club clasat în campionatul Ligii a II-a (în seria din care provine clubul promovat care nu a obţinut licenţa sau, după caz, din cealaltă serie), care a obţinut licenţă pentru Liga I.

Cluburile din Liga a II-a care nu obţin licenţa, în conformitate cu Regulamentul de licenţiere a cluburilor pentru participarea în campionatul naţional Liga a II-a, vor fi retrogradate în Liga a III-a, locurile vacante urmând a fi ocupate de cluburile retrogradate din Liga a II-a în campionatul precedent şi care au obţinut licenţă pentru Liga a II-a.

Pentru anul competiţional 2011/2012 - primul an în care FRF a extins licenţierea la nivelul întregului eşalon competiţional de Liga a II-a - la cererea cluburilor interesate, prin excepţie de la prevederile de mai sus, Comitetul Executiv poate aproba participarea în campionatul naţional Liga a II-a unor cluburi cărora li s-a refuzat acordarea licenţei. În evaluarea cererii se va ţine cont de motivele neacordării licenţei şi de necesitatea desfăşurării optime a competiţiei.

Comitetul de Urgenţă a aprobat Regulamentul de licenţiere a cluburilor pentru participarea în Liga a II-a şi Regulamentul privind procedurile aplicabile în activitatea comisiilor de acordare a licenţei cluburilor.

De asemenea, au fost aprobate cererile cluburilor CS Gaz Metan CFR Craiova, CS Phoenix Ulmu şi FC Drobeta Turnu Severin SA privind desfăşurarea partidelor de pe teren propriu pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, pe stadionul UNFS Bucureşti, respectiv pe stadionul Dunărea Calafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici