FRF explică motivele absenţei sistemului VAR la U Craiova – UTA Arad

Federaţia Română de fotbal a dat duminică publicităţii un comunicat în care face precizări ale echipei de implementare VAR în România cu referire la absenţa sistemului de asistenţă la meciul de Superligă dintre U Craiova – UTA Arad.

163 afișări
Imaginea articolului FRF explică motivele absenţei sistemului VAR la U Craiova – UTA Arad

FRF explică motivele absenţei sistemului VAR la U Craiova – UTA Arad

„Având în vedere informaţiile din mass-media referitoare la sistemul VAR la meciul FC U Craiova 1948 – UTA Arad, echipa de implementare VAR în România face următoarele precizări:

Partida din etapa a 22-a a Ligii 1 s-a disputat fără sistemul VAR din cauza unei probleme tehnice la instalaţia electrică.

Cele două maşini, carul de producţie TV şi maşina VAR, nu pot fi conectate la aceeaşi reţea electrică, aşa cum este necesar pentru ca sistemul VAR să funcţioneze.

În eventualitatea în care acest lucru s-ar fi făcut, ar fi existat riscuri mari de supraîncărcare electrică, ceea ce ar fi dus la defecţiunea echipamentului, dar şi de electrocutare pentru responsabilii de partea tehnică.

Problema nu este una nouă şi a fost semnalată şi în trecut de echipa de implementare VAR administratorului de la stadionul “Ion Oblemenco”, dar situaţia nu s-a modificat.

Totodată, precizăm că cele două maşini, carul de producţie TV şi maşina VAR, sunt compatibile şi au existat în trecut mai multe meciuri, pe alte stadioane, la care cele două vehicule au fost prezente şi sistemul VAR a funcţionat.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
frf,
var,
superliga

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici