FRF: Judecătoria Sectorului 2 nu a dispus transferul litigiului cu AJF Giurgiu la TAS

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a salutat, marţi, decizia de respingere a cererii AJF Giurgiu de suspendare a efectelor Adunării Generale din 5 martie, în care Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte, forul de la Casa Fotbalului precizând că instanţa nu a dispus transferul litigiului la TAS.

97 afișări
Imaginea articolului FRF: Judecătoria Sectorului 2 nu a dispus transferul litigiului cu AJF Giurgiu la TAS

FRF: Judecătoria Sectorului 2 nu a dispus transferul litigiului cu AJF Giurgiu la TAS (Imagine: Catalina Filip / Mediafax Foto)

"Federaţia salută poziţia constantă a instanţelor judecătoreşti de a confirma competenţa exclusivă a TAS asupra litigiilor ce derivă din acte emise de organele federale - exclusivitatea acestei competenţe reprezintă o cerinţă esenţială a afilierii FRF la FIFA. De altfel, inadmisibilitatea demersurilor AJF Giurgiu este subliniată de prevederile propriului statut al acestei asociaţii, care impuneau în mod neechivoc necesitatea sesizării în termen legal a TAS în cazul unor nemulţumiri faţă de hotărârile Adunării Generale a FRF. Totodată, este important de precizat că Judecătoria Sectorului 2 nu a dispus transferul litigiului pe rolul TAS, ci încheierea sa prin respingerea ca inadmisibilă a cererii AJF Giurgiu. Soluţia este supusă apelului", se arartă într-un comunicat al FRF, publicat pe site-ul oficial.

Judecătoria Sectorului 2 a respins cererea AJF Giurgiu privind suspendarea efectelor hotărârilor Adunării Generale a FRF din 5 martie, când Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte, susţinând necompetenţa instanţelor judecătoreşti.

Judecătoria Sectorului 2 a respins acţiunea deschisă de AJF Giurgiu ca inadminisibilă. "Admite excepţia necompetenţei generale a instanţelor judecătoreşti. Respinge acţiunea ca inadmisibilă. Cu apel în cinci zile de la pronunţare", se arată în soluţia instanţei publicată, marţi, pe portarul Ministerului Justiţiei.

Adrian Raţiu, avocatul Asociaţiei Judeţeane de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), a declarat, marţi, agenţiei de presă MEDIAFAX, că declinarea competenţei instanţei este aberantă, deoarece acţiunea este o problemă de legalitate în raport cu legea română şi nu cu legile sportive.

"Concret, s-a decis că instanţa, respectiv Judecătoria Sectorului 2, nu este competentă să judece nici cererea de anulare a hotărârii Adunării Generale a FRF de alegere a preşedintelui, nici măsura provizorie de suspendare a preşedintelui, până când se va judeca cererea principală. După dânşii, eu acum fac nişte speculaţii, pentru că hotărârea nu s-a motivat încă, s-a dat o pronunţare, doar Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ar fi competent să judece orice fel de genul acesta. Presupun că instanţa va spune «duceţi-vă frumos la tribunalul sportiv şi judecaţi-vă acolo». Ceea ce din punctul meu de vedere este aberant. Noi judecăm o problemă de legalitate în raport cu legea română - preşedintele FRF nu a fost ales în conformitate cu legile româneşti. Şi pentru asta am fost la judecător, care trebuie să-mi spună dacă legile din România se aplică sau nu şi judecătorul mă trimite la plimbare zicându-mi «nu domnule, du-te dumneata la tribunalul sportiv, ia un elveţian, plăteşte-l ca sa-ţi zică dacă se aplică legea română». Cam asta e vrea să zică judecătorul nostru de azi", a declarat Raţiu.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a contestat validitatea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, câştigate de Răzvan Burleanu, solicitând la Judecătoria Sectorului 2 suspendarea, dar şi anularea hotărârilor Adunării Generale din 5 martie.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu a deschis acţiune de suspendare a efector hotărârilor Adunării Generale de alegeri a FRF până la judecarea dosarului privind anularea AG din 5 martie, al cărui prim termen la Judecătoria Sectorului 2 a fost stabilit la 10 septembrie.

Motivul contestaţiei îl reprezintă participarea la alegeri a cluburilor şcolare, structuri de drept public care, conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) în vigoare, nu aveau drept de vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici