FRF testează sistemul cu patru schimbări în sezonul 2017-2018

Federaţia Română de Fotbal va testa sistemul cu patru schimbări în competiţiile pe care le va organiza în sezonul 2017-2018, s-a stabilit, marţi, în cadrul Comitetului de Urgenţă al forului de specialitate, conform site-ului frf.ro.

231 afișări
Imaginea articolului FRF testează sistemul cu patru schimbări în sezonul 2017-2018

FRF testează sistemul cu patru schimbări în sezonul 2017-2018

Pentru a putea apela la cea de-a patra schimbare este obligatoriu ca aceasta să fie efectuată doar în reprizele de prelungiri şi doar dacă celelalte trei modificări au fost epuizate în timpul regulamentar de joc. Această regulă va putea fi utilizată în sezonul următor al Cupei României sau în meciurile de baraj.

"Modificarea art 30.11 din ROAF astfel:

În faza naţională, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În sezonul 2017-2018 este permisă efectuarea unei a 4-a înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare.

Modificarea a fost efectuată după ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federaţia Română de Fotbal să testeze sistemul cu patru înlocuiri, aşa cum şi în Anglia, începând din acest sezon, în unele competiţii, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost testat deja la Campionatul European Under 17 din Croaţia", informează FRF.

Noua regulă, care permite unei echipe să facă patru schimbări, a fost introdusă de FIFA în 2016, în mod experimental, la Campionatul Mondial al Cluburilor. Atacantul spaniol Alvaro Morata a fost primul fotbalist din istorie care a intrat pe teren în calitate de a patra schimbare într-un meci oficial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici