Gabriel Torje: Lui Daum nu-i plac jucătorii cu personalitate, care mai fac o glumă; i-a eliminat pe rând

Gabriel Torje, mijlocaşul echipei turce Karabukspor, a vorbit miercuri despre problemele pe care le-a sesizat la echipa naţională şi a dezvăluit că pe actualul selecţioner l-a deranjat atitudinea sa. Fostul dinamovist a vorbit şi despre motivul care a dus la neconvocarea lui Denis Alibec.

294 afișări
Imaginea articolului Gabriel Torje: Lui Daum nu-i plac jucătorii cu personalitate, care mai fac o glumă; i-a eliminat pe rând

Torje: Lui Daum nu-i plac jucătorii cu personalitate, care mai fac o glumă; i-a eliminat pe rând

Torje a ţinut să tragă şi un semnal de alarmă în privinţa jucătorilor care nu evoluează pentru echipele lor de club şi sunt chemaţi la naţională. Fostul mijlocaş de la Dinamo a început campania de calificare ca om de bază al naţionalei, dar lucrurile s-au schimbat treptat şi a dispărut din anturajul echipei naţionale. Explicaţia mijlocaşului? Daum nu acceptă fotbalişti cu personalitate, aşa cum sunt el şi Denis Alibec, care vorbesc şi gesticulează în timpul antrenamentelor şi care au ceva de spus.

"S-a vorbit foarte mult despre o schimbare la o echipă naţională. Jucătorii s-au schimbat, preşedintele FRF s-a schimbat, acum ar trebui să se schimbe şi selecţionerul. Lui Daum nu i-au plăcut jucătorii cu personalitate. Nu-i plac jucătorii care mai vorbesc, care mai fac o glumă la antrenament. I-a eliminat pe rând. Daum vrea linişte în vestiar şi jucători care merg cu capul plecat. Aţi văzut în mandatul lui Victor Piţurcă vreun jucător care să nu mai vrea să vină la naţională? Cu excepţia lui Radu Ştefan. Cu Victor Piţurcă am ajuns la barajul pentru Campionatul Mondial şi ne-am calificat la EURO, cu aceeaşi jucători. Acum terminăm pe locul 4, într-un caz fericit.

Nu ştiu dacă din cauza lui Daum s-a creat atmosfera asta la echipa naţională, dar ceva s-a schimbat. Am jucat în campionate mari, Serie A şi Primera Division, şi nu am văzut jucători daţi jos care să tragă autocarul. La noi erau daţi jos patru, cinci să tragă autocarul. Cei care vorbeau mai mult. Pe vremea lui nea Piţi jucam toţi 11, ca o echipă, şi aveam rezultate. Jucam urât dar aveam rezultate. Muntenegru joacă urât şi are rezultate. Se luptă cu Danemarca pentru locul doi. Trebuie să vedem cum putem face performanţă.

Un coechipier mi-a transmis înaintea meciului tur cu Muntenegru să nu mai vorbesc aşa de mult, că nu voi mai fi convocat. Aparent, mesajul fusese transmis de Daum. Şi nu m-a mai convocat! La fel pe Alibec, nu l-a convocat pentru că vorbeşte prea mult şi dă din mâini la antrenament", a declarat Gabi Torje, la Digi Sport.

Mijlocaşul lui Karabukspor are semne de întrebare vizavi de criteriile de selecţie folosite de Daum şi pune la îndoială convocarea lui Dorin Rotariu pentru dubla cu Armenia şi Muntenegru: "Pot să vă dau câteva exemple de jucători care au fost convocaţi fără să joace la echipele de club. La echipa naţională trebuie să vină cei mai în formă jucători. De exmplu Rotariu, n-a jucat niciun meci în acest sezon şi a fost pe lista adiţională. Alibec e un jucător dificil, dar care îşi face treaba pe teren".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici