Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk au eliminat favoritele numărul 4 şi sunt în semifinale la Melbourne

Performanţă remarcabilă a jucătoarei române de tenis Gabriela Ruse, care alături de partenera ei, ucraineanca Marta Kostyuk au reuşit miercuri dimineaţa să se califice în semifinala probei de dublu feminin de la Australian Open, eliminând perechea favorită numărul 4.

290 afișări
Imaginea articolului Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk au eliminat favoritele numărul 4 şi sunt în semifinale la Melbourne

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk au eliminat favoritele numărul 4 şi sunt în semifinale la Melbourne

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk s-au impus în 3 seturi, în faţa perechii alcătuite din belgiana Elise Mertens şi australiana Storm Hunter cu scorul de 7-6 (6), 2-6, 6-4, după un meci intens de două ore şi jumătate.

Mertens şi Hunter au început mai bine realizând break-ul chiar în game-ul de debut, reuşind să-l apere apoi contracarând 4 mingi de rebreak.

Rebreak pe care Ruse şi Kostyuk l-au reuşit totuşi pentru a egala la 2-2, după care cele două perechi şi-au câştigat fiecare serviciul ducând setul în tiebreak.

Mertens şi Hunter au condus în tiebreak cu 2-5, moment în care cuplul româno-ucrainean a câştigat 4 mingi consecutive, şi după o primă minge de set ratată la 6-5, au închis actul de debut cu 8-6.

Replica perechii Mertens/Hunter a venit imediat cu un set doi în care în ciuda faptului că au fost conduse cu 2-0, au reuşit să câştige 6 game-uri la rând pentru a duce meciul în set decisiv.

Ruse şi Kostyuk au debutat în setul 3 cu un game câştigat contra serviciului şi apoi încă unul pentru a duce scorul la 5-2, dar nu au reuşit să valorifice serviciul pentru a închide meciul.

Au făcut-o în următorul game de serviciu la 5-4, obţinând calificarea în semifinala probei de dublu de la Australian Open.

Pentru performanţa lor, cele două vor fi recompensate cu un cec comun de 144.900 dolari şi câte 780 de puncte în clasamentul WTA de dublu.

Ruse şi Kostyuk îşi depăşesc astfel performanţa anterioară de la Roland Garros, când au fost eliminate în sferturile de finală.

În semifinală vor întâlni favoritele principale, perechea alcătuită din jucătoarele cehe Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici