Gabriela Szabo a fost avizată favorabil: O să încerc să nu dezamăgesc şi să-mi duc mandatul la bun sfârşit

Comisiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor şi Senat au acordat, marţi, prin vot, aviz favorabil pentru fosta atletă Gabriela Szabo, propusă ca ministru al Tineretului şi Sportului în Guvernul Ponta III. Decizia comisiilor de specialitate a fost adoptată cu 24 de voturi "pentru", 7 "împotrivă" şi două abţineri. Audierea a durat o oră şi jumătate.

155 afișări
Imaginea articolului Gabriela Szabo a fost avizată favorabil: O să încerc să nu dezamăgesc şi să-mi duc mandatul la bun sfârşit

Gabriela Szabo (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

Fosta atletă Gabriela Szabo a declarat, marţi, după ce a fost avizată favorabil pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului de Comisiile parlamentare pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, că va încerca să nu dezamăgească încrederea care i s-a acordat.

"Le mulţumesc senatorilor şi deputaţilor care mi-au acordat încrederea astăzi. Este foarte onorantă pentru mine, dar în acelaşi timp este şi o mare responsabilitate. O să încerc să nu dezamăgesc şi să duc mandatul la bun sfârşit. Una dintre priorităţile mele este să dezvoltăm sportul de masă în paralel cu sportul de mare performanţă. Niciuna nu trebuie să se neglijeze. Sunt foarte multe lucruri de făcut în sportul românesc. Îmi doresc ca toate instituţiile sportive din România să pună umărul, deoarece cu o floare nu se face primăvară, cu un rezultat pe ici, pe colo. Avem nevoie de rezultate, pentru că performanţa aduce spectatori în tribune. Performanţa atrage sponsorii. Avem nevoie de excelenţă în sport", a spus Szabo, după audieri.

Ea a precizat că bugetul ministerului pe care îl va conduce este foarte mic, dar atât îşi permite statul la ora actuală. "Bugetul nu este unul foarte, foarte mare şi din el încercăm să împărţim la federaţii. Bugetul poate pare imens la prima vedere, dar el este atât de mic. Trebuie să facem lobby ca sportul să devină o prioritate. Îmi doresc să facem cât mai multe lucruri, dar important este să avem răbdare. Performanţele nu le putem vedea astăzi sau mâine, trebuie să înţelegem că sportul nu este o cheltuială, este o investiţie pe termen mediu şi lung. Ştiu că premierile sportivilor sunt foarte mici, dar atât poate statul la ora actuală. Vom încerca să împăcăm pe toată lumea, pentru că ştim că excelenţa trebuie răsplătită întotdeauna şi sportivii vor avea suportul meu de fiecare dată", a afirmat Szabo.

Una dintre problemele sportului, în opinia ei, este infrastructura sportivă şi autorităţile locale ar trebui să înţeleagă că investind într-o bază sportivă investesc pentru comunitate. "Aşa că va trebui să facem lobby către autorităţile locale pentru a investi în primul rând pentru comunitate şi pentru sportul de mare performanţă", a explicat Szabo.

Propunerea de a prelua conducerea ministerului Tineretului şi Sportului a primit-o direct de la premierul Victor Ponta, a adăugat fost sportivă: "Nu ştiam nici la ce să mă aştept, numirea m-a luat prin surprindere ca să fiu sinceră. Lumea politică este o altă lume. O lume preponderent a bărbăţilor, cu duritate în exprimare, dar asta este lumea în care trăim noi. Eu i-am apreciat şi pe cei care m-au criticat şi pe cei care m-au încurajat, pentru că nu numai de laude avem nevoie. Propunerea am primit-o direct de la premierul Victor Ponta. A trebuit să iau decizia pe loc".

Din ferbuarie 2013, Gabriela Szabo a fost consilier al fostului ministru Nicolae Bănicioiu, care este propus pentru a prelua conducerea Ministerului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici