Gabriela Szabo: Desemnarea ca oraş-gazdă la Euro-2020 este o mare onoare pentru Bucureşti

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, vineri, agenţiei de presă MEDIAFAX, că desemnarea ca oraş-gazdă la turneul final al Campionatului European din 2020 este o mare onoare pentru Bucureşti.

74 afișări
Imaginea articolului Gabriela Szabo: Desemnarea ca oraş-gazdă la Euro-2020 este o mare onoare pentru Bucureşti

Gabriela Szabo (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Este o veste foarte mare pentru iubitorii fotbalului şi pentru iubitorii sportului din România. Pentru că ne place sau nu ne place, fotbalul este un fenomen social care atrage mereu un public numeros pe arenele sportive. Aşa că această desemnare este o mare onoare pentru Bucureşti. Evenimentele sportive internaţionale pe care le găzduieşte aduc un plus imaginii României în străinătate, iar Campionatul European este o competiţie susţinută de toţi oamenii politici", a spus Gabriela Szabo.

Ministrul a adăugat că nu a fost luată prin surprindere de decizia UEFA. "Sincer, mă aşteptam să primim organizarea unor evenimente sportive de acest nivel din momentul în care am văzut finalizată Arena Naţională. Pot să afirm că Guvernul va face tot posibilul să prioritizeze proiectele de infrastructură sportivă pentru ca în viitor să putem organiza competiţii de acest nivel şi la alte sporturi", a menţionat Szabo.

Bucureştiul a fost desemnat, vineri, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, să găzduiască, pe Arena Naţională, patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alături de alte 12 oraşe.

Oraşele ce vor organiza partide din cadrul Euro-2020 sunt următoarele:

- Finala şi semifinalele - Londra (Anglia);

- Un meci din sferturile de finală şi trei din faza grupelor - Munchen (Germania), Baku (Azerbaidjan), Sankt Petersburg (Rusia), Roma (Italia);

- Un meci din optimile de finală şi trei din faza grupelor - Copenhaga (Danemarca), Bucureşti (România), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia), Glasgow (Scoţia).

Dacă echipa naţională a României va reuşi calificarea la CE din 2020, două dintre partidele tricolorilor din faza grupelor se vor disputa la Bucureşti.

Niciuna din cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la Euro-2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii.

Alte patru selecţionate vor obţine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în toamna anului 2018.

În decembrie 2012, UEFA a decis să organizeze, sub sloganul "EURO pentru Europa", un turneu final de-a lungul întregului continent, pentru a marca 60 de ani de la prima ediţie a Campionatului European, care a avut loc în 1960.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici