Galatasaray a câştigat pentru a 18-a oară campionatul Turciei

Formaţia Galatasaray a câştigat pentru a 18-a oară campionatul Turciei, sâmbătă, după ce a remizat în deplasare, scor 0-0, cu marea sa rivală Fenerbahce, triumf ce a fost urmat de violenţe între suporteri.

230 afișări
Imaginea articolului Galatasaray a câştigat pentru a 18-a oară campionatul Turciei

Galatasaray a câştigat pentru a 18-a oară campionatul Turciei (Imagine: Shutterstock)

Galatasaray, care nu mai câştigase titlul naţional din 2008, a încheiat sezonul cu un punct avans faţă de Fenerbahce.

Cele două grupări rivale au acum în palmares câte 18 titluri de campioană.

Câştigarea campionatului de către Galatasaray a dus la violenţe între suporteri, numeroşi poliţişti intervenind în zona stadionului cu gaze lacrimogene şi cu tunuri de apă pentru a-i calma pe fani. De asemenea, o maşină a poliţiei a fost incendiată, iar mai mulţi poliţişti au fost răniţi de pietrele aruncate de suporteri.

Fanii echipei Fenerbahce au rupt şi au aruncat scaunele din tribune, de pe stadionul Şukru Saracoglu, după care au intrat pe teren. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, iar mai mulţi suporteri au fost răniţi.

Jucătorii formaţiei Galatasaray au fost nevoiţi să aştepte mai mult timp în vestiar şi au refuzat să primească acolo trofeul. "Nu se primeşte o cupă în vestiar", s-a plâns tehnicianul Fatih Terim.

Sâmbătă după-amiază, trei suporteri ai echipei Fenerbahce au fost răniţi în timpul unor conflicte cu rivalii de la Galatasaray şi o altă persoană a fost rănită într-un incident cu fani greci veniţi la Istanbul pentru finala Euroligii de baschet.

În oraşul Sivas, un suporter în vârstă de 29 de ani al echipei Galatasaray a fost înjunghiat, iar la Denizli un bărbat de 46 de ani a suferit o criză cardiacă în timp ce urmărea meciul.

Rivalitatea tradiţională dintre Galatasaray şi Fenerbahce s-a intensificat în acest sezon, din cauza scandalului meciurilor trucate din campionatul 2010/2011, în special partide ce au permis echipei din partea asiatică a Istanbulului să câştige titlul. Zeci de persoane sunt urmărite penal pentru implicarea în trucarea a 19 meciuri din prima şi din a doua ligă din Turcia, printre acestea numărându-se şi preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici