GALERIE FOTO-VIDEO. Cel mai medaliat bărbat din istoria României la JO, comemorat printr-un mural la metrou

  • Staţia de metrou Ştefan cel Mare e de astăzi plină de culoare şi de emoţie. Străluceşte cu lumina eternă a lui Ivan Patzaichin.
  • Cel mai medaliat bărbat din istoria României la Jocurile Olimpice este de acum comemorat printr-un mural pe peretele staţiei de metrou de lângă baza sportivă a clubului pentru care a scris istorie.
  • Printre lacrimi şi picături de culoare, membri familiei marelui Ivan au privit pictura cu un nod în gât şi şi-au amintit de viaţa unuia dintre cei mai mari kaiacişti din toate timpurile.
2460 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO-VIDEO. Cel mai medaliat bărbat din istoria României la JO, comemorat printr-un mural la metrou

GALERIE FOTO-VIDEO. Cel mai medaliat bărbat din istoria României la JO, comemorat printr-un mural la metrou

„Tatăl meu a fost un mare iubitor de artă în general. Şi sunt absolut convinsă că i-ar fi plăcut. Singurul lucru care poate l-ar fi stânjenit ar fi fost faptul că e vorba despre el. El este personajul central şi nu îi plăcea să fie sub lumina reflectoarelor”, spune Ivona Beatrice Patzaichin-Rus, fiica marelui sportiv.
 
Muralul a fost realizat de Obie Platon, care şi-a dorit prin simbolistica lui să surprindă perseverenţa şi ambiţia de care a dat dovadă Ivan Patzaichin în cariera lui, dar şi trecerea sa în eternitate. Opera e parte dintr-o iniţiativă a Metrorex de a aduce la viaţă staţiile de metrou din Bucureşti, prin culoare.
 
„Ne aşteptăm ca turiştii să vină şi să facă poze, poate cei care nu îl cunosc să fie interesaţi de domnul Ivan Patzaichin şi să pună întrebări, să afle practic istoria acestui erou”, spune Ştefan Paraschiv, director general Metrorex.
 
Ivan Patzaichin şi-a lăsat numele întipărit pe cartea sportului mondial cu litere de aur. Iar acum, muralul, adus ca un omagiu lui, serveşte drept semn de carte pentru toţi care îşi doresc să îşi amintească de capitolul scris de Ivan cu pagaia ruptă.
 
„Generaţiile de oameni care vor trece prin această staţie să-şi aducă aminte în fiecare zi despre faptul că orice fel de succes este rezultatul unei munci statornice şi îndelungate”, crede istoricul de artă Mariana Dragu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici