Garbine Muguruza, jucătoarea anului în circuitul WTA. Printre nominalizate s-a aflat şi Simona Halep

Sportiva spaniolă Garbine Muguruza, numărul doi mondial, a fost desemnată, vineri, jucătoarea anului 2017, informează site-ul wtatennis.com. Printre nominalizatele pentru acest premiu s-a numărat şi Simona Halep, liderul ierarhiei.

2293 afișări
Imaginea articolului Garbine Muguruza, jucătoarea anului în circuitul WTA. Printre nominalizate s-a aflat şi Simona Halep

Garbine Muguruza, jucătoarea anului în circuitul WTA. Printre nominalizate s-a aflat şi Simona Halep

În vârstă de 24 de ani, Garbine Muguruza a cucerit în acest an turneul de la Wimbledon – al doilea său titlu de Grand Slam după Roland Garros 2016 – şi a urcat, în premieră, pe primul loc în clasamentul mondial, la finalul turneului de la US Open. Muguruza, lider în perioada 11 septembrie - 8 octombrie, a fost a doua jucătoare din Spania care a ocupat primul loc WTA, după Arantxa Sanchez Vicario, în 1995.

Garbine Muguruza a fost, de altfel, prima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore, a treia apariţie consecutivă a carierei.

La dublu, perechea anului fost aleasă cea formată din elveţianca Martina Hingis şi taiwaneza Chan Yung-Jan. Ele au câştigat toate cele nouă finale pe care le-au jucat în acest an, la Indian Wells, Madrid, Roma, Mallorca, Eastbourne, Cincinnati, US Open, Wuhan şi Beijing.

Premii au mai primit letona Jelena Ostapenko, jucătoarea cu cea mai importantă ascensiune în 2017, americanca Sloane Stephens, pentru "revenirea anului", şi Catherine Bellis, tot din SUA, "debutanta anului".

Germanca Angelique Kerber, fost lider mondial, a obţinut premiul "Jerry Diamond ACES", pentru promovarea tenisului şi împlicarea în activităţi de caritate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici