Gaţu: FR Handbal va face apel la sancţiunile EHF

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX că forul de la Bucureşti va face apel la sancţiunile dictate de Federaţia Europeană de Handbal (EHF) în cazul mituirii arbitrilor.

16 afișări
Imaginea articolului Gaţu: FR Handbal va face apel la sancţiunile EHF

Gaţu: FR Handbal va face apel la sancţiunile EHF (Imagine: Mediafax Foto)

"Luni sau marţi se va depune apelul împreună cu punctul de vedere al lui Aihan Omer. Omer şi-a expus astăzi punctul de vedere în privinţa acuzaţiilor aduse de EHF. El şi-a angajat un avocat care îi va susţine cauza în faţa tribunalului de arbitraj din cadrul EHF şi din câte am înţeles va fi o procedură similară şi pentru unul dintre arbitrii care au dat declaraţiile legate de acest caz. Termenul de depunere a apelului era 27 august, dar nu există o prevedere regulamentară care să oblige forul european când să se judece acest apel. Vom aştepta judecarea lui", a spus Gaţu.

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat, la 6 august, pe site-ul oficial, că antrenorul naţionalei masculine a României, Aihan Omer, şi fostul vicepreşedinte al FR Handbal, Petru Paleu, au fost suspendaţi 5 ani din toate competiţiile internaţionale, pentru tentativă de mituire a arbitrilor unui meci.

De asemenea, Federaţia Română de Handbal a fost amendată cu suma de 27.500 de euro în scandalul legat de tentativa de mituire a arbitrilor la meciul cu Muntenegru, disputat în data de 14 iunie 2008, la Oradea, în preliminariile Campionatului Mondial.

Tribunalul de Arbitraj al EHF a decis că actualul antrenor al echipei naţionale şi fostul vicepreşedinte al FRH au încercat să-i mituiască pe arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen, care au oficiat la partida retur din cadrul play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial, România - Muntenegru.

Luni, Consiliul de Administraţie al FR Handbal a decis suspendarea lui Omer din funcţia de antrenor principal al echipei naţionale masculine a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici