Gavrilescu: Radu Voina mai are la dispoziţie şapte zile pentru a lua o decizie

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat, miercuri, că a decis să-i mai acorde încă o săptămână de gândire tehnicianului Radu Voina, căruia i s-a propus prelungirea contractului cu un sezon, deoarece acesta nu a luat încă o decizie.

19 afișări
Imaginea articolului Gavrilescu: Radu Voina mai are la dispoziţie şapte zile pentru a lua o decizie

Radu Voina (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

"Am avut o scurtă discuţie cu dânsul şi ne-a explicat că încă nu e decis. Ne-a spus că nu va pleca la o altă echipă, dar că se gândeşte serios să se lase de antrenorat şi să se dedice mai mult familiei. L-am înţeles şi i-am mai dat un termen. Luni, însă, va trebui să ne spună, ori laie, ori bălaie, ne facem şi noi planurile noastre, trebuie să ştim cu cine plecăm la drum", a precizat Ioan Gavrilescu.

Conducătorul formaţiei oltene spune că nu are o variantă de rezervă, deoarece aşteaptă un răspuns final din partea lui Radu Voina.

După încheierea sezonului, în care Oltchim a câştigat un nou titlu naţional şi a jucat finala Ligii Campionilor, tehnicianului Radu Voina i s-a propus prelungirea contractului cu un sezon, însă acesta a declarat, luni, că nu a luat încă o decizie.

Ioan Gavrilescu a adăugat, de asemenea, că, pentru moment, Oltchim nu a efectuat niciun transfer. "Din păcate nu am reuşit niciun transfer până acum. Din ţară nu prea avem ce, din străinătate vin greu handbaliste. Unele au pretenţii exagerate, altora nu le place România şi tot aşa. Ne-ar mai trebui un centru, poate şi interi, dar sincer să fiu mă mulţumesc şi cu un centru de valoare. Vom vedea", a precizat oficialul grupării Oltchim.

Preşedintele Oltchim spune că se teme pentru viitorul handbalului românesc, ţinând cont de faptul că la Centrul de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea există o problemă de selecţie. "Din păcate, din spate nu vine nimeni. Uitaţi-vă la rezultatul naţionalei de tineret care a ratat calificarea la Campionatul Mondial, deşi turneul a fost în România. Nu e vina Marianei Târcă (n.r. - selecţionerul naţionalei de tineret), pur şi simplu nu are cu cine. Centrul de Excelenţă nu are utilitatea dorită pentru că s-a născut mort, în opinia mea. A fost făcut, dar nu s-a rezolvat principala problemă, cea a selecţiei. La acest centru de la Râmnicu Vâlcea nu au fost aduse cele mai bune jucătoare din ţară. În opinia mea, nicio treime din valori nu au fost aduse. Cauzele sunt mai multe, ba nu le lasă antrenorii de la junioare, că vor şi ei performanţe, ba nu le lasă părinţii. Am discutat această problemă cu preşedintele FRH, Cristian Gaţu, şi i-am spus părerea mea: trebuie găsită o metodă de cointeresare, dacă nu, una de forţă, pentru ca acest centru să fie util. Altfel ne luptăm cu morile de vânt şi ajungem la rezultate de genul celui înregistrat de tineret", a mai spus Gavrilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici