Germania, prima finalistă a Campionatului European de handbal masculin din Polonia

Naţionala de handbal masculin a Germaniei este prima finalistă a Campionatului European din Polonia, după ce a învins, vineri seară, în urma prelungirilor, reprezentativa Norvegiei, cu scorul de 34-33 (14-13, 27-27), în prima semifinală a competiţiei.

1112 afișări
Imaginea articolului Germania, prima finalistă a Campionatului European de handbal masculin din Polonia

Germania, prima finalistă a Campionatului European de handbal masculin din Polonia

Germania va juca în finala unui Campionat European după 12 ani, ultima dată evoluând la ediţia din 2004, când a cucerit medalia de aur. Germania – campioană olimpică, triplă campioană mondială şi câştigătoarea titlului european în 2004 – a jucat ultima dată pentru o medalie europeană în 2008, când a pierdut în faţa Franţei. De asemenea, la ediţia din 2014 a CE, Germania nu s-a calificat.

La rândul său, Norvegia va juca finala mică a competiţiei, aceasta fiind cea mai bună performanţă a sa, după locul 6 obţinut la ediţia din 2008.

Cea de-a doua semifinală este programată tot vineri seară, între Spania şi Croaţia. Câştigătoarea din acest meci va întâlni, duminică, în finala pentru titlul european, reprezentativa Norvegiei, iar învinsele din semifinale vor juca pentru medalia de bronz.

Vineri s-au jucat şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 5-6, între Franţa-Danemarca, scor 29-26 (15-13), respectiv pentru locurile 7-8, între Polonia-Suedia, scor 26-24 (12-12).

La ediţia din 2014 a Campionatului European, Franţa – campioană olimpică, mondială şi europeană - a cucerit titlul european pentru a treia oară în istoria sa, dar de această dată a fost eliminată în faza grupelor principale ale competiţiei, încheind competiţia pe locul 5.

Campioana europeană din 2016 va obţine calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Rio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici