Germania va avea un nou selecţioner. Hansi Flick îl va înlocui pe Joachim Löw care îşi încheie mandatul de 15 ani

  • Hansi Flick va prelua postul de selecţioner al Germaniei după Campionatul European.
  • Flick a semnat un contract pe trei ani de la 1 iulie pentru a-l succeda pe Joachim Löw care îşi încheie mandatul de 15 ani după turneu, a anunţat marţi federaţia germană de fotbal.
  • Sferturile de finală ale Euro 2020 încep pe 2 iulie, astfel încât echipa lui Flick ar putea fi încă sub controlul Löw dacă Germania ajunge atât de departe.
213 afișări
Imaginea articolului Germania va avea un nou selecţioner. Hansi Flick îl va înlocui pe Joachim Löw care îşi încheie mandatul de 15 ani

Germania va avea un nou selecţioner. Hansi Flick îl va înlocui pe Joachim Löw care îşi încheie mandatul de 15 ani

Ultimul joc al lui Flick la Bayern Munchen a fost sâmbătă. El a condus Bayern câştigând două titluri în Bundesliga, Liga Campionilor şi o Cupă a Germaniei.

„Sezonul tocmai s-a încheiat şi cei doi ani de la Bayern München au un efect puternic asupra mea. Spiritul de echipă şi atitudinea jucătorilor au fost remarcabile şi iau cu mine multe lucruri care vor continua să-mi modeleze munca ”, a spus Flick, care a informat clubul bavarez în aprilie că doreşte să plece.

„Aştept cu nerăbdare asta pentru că văd calitatea jucătorilor, în special a jucătorilor tineri din Germania. Aşadar, avem toate motivele să abordăm turneele viitoare cu optimism, de exemplu Campionatul European din 2024 ce va avea loc acasă.”, a mai spus Flick.

Flick a fost asistentul lui Löw din 2006-2014, când au ajutat Germania să câştige Cupa Mondială din Brazilia. A plecat pentru a deveni director sportiv al federaţiei până în 2017, apoi a preluat conducerea la Hoffenheim. El a fost asistent al lui Niko Kovač la Bayern, dar a preluat funcţia de top, iniţial provizoriu, când croatul a fost concediat în noiembrie 2019.

Primele jocuri ale lui Flick vor fi trei meciuri de calificăre la Cupa Mondială împotriva Liechtensteinului, Armeniei şi Islandei în septembrie. Urmează încă două împotriva României şi Macedoniei de Nord în octombrie, înainte de finalizarea campaniei de calificare împotriva Liechtensteinului şi Armeniei în noiembrie. Germania este a treia în grupă, după o înfrângere surprizătoare cu 2-1 pe teren propriu, împotriva Macedoniei de Nord.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici