Germanul Alexander Zverev a luat marele pot la turneul de tenis al lui Ion Ţiriac. Magnatul român a împlinit 82 de ani

  • Germanul a dispus în finala de duminică seară de italianul Berrettini, în trei seturi.
  • La feminin s-a impus, sâmbătă, bielorusa Aryna Sabalenka.
  • Caravana tenisului mondial se mută de luni la Roma.
276 afișări
Imaginea articolului Germanul Alexander Zverev a luat marele pot la turneul de tenis al lui Ion Ţiriac. Magnatul român a împlinit 82 de ani

Alexander ”Sascha” Zverev

Jucătorul german Alexander Zverev (24 de ani) este noul campion al Mastersului 1.000 de la Madrid, turneu de tenis pe zgură cu premii totale de 3.226.325.

Favorit 5 al competiţia din capitala Spaniei, ”Sascha”, numărul 6 ATP, a trecut, duminică seară, de capul de serie numărul 8 al întrecerii, italianul Matteo Berrettini (25 de ani, locul 10 ATP), scor 6-7 (8), 6-4, 6-3, după 2 ore şi 40 de minute şi 54 de secunde de joc intens.

Pentru Zverer este al doilea titlu la Madrid şi al 4-lea de Masters. Celelalte 3 au venit la Roma şi la Montreal (ambele în 2017) şi Madrid (2018). Pentru italian ar fi fost primul turneu de această categorie pe care ar fi pus mâna.

”Este un sport nebun, a fost o săptămână incredibilă”, a comentat Berrettini. ”Nu te supăra, va veni şi rândul tău”, l-a încurajat Zverev.

Învingătorul de la Madrid a luat un cec de 315.160€, iar finalistul s-a ales cu un premiu de 188.280€. Zverev a plecat acasă şi cu 1.000 de puncte ATP, iar peninsularul - cu 600 de puncte ATP.

La feminin s-a impus bielorusa Aryna Sabalenka, care a trecut de liderul WTA, australianca Ashleigh Barty. Finala fetelor a avut loc sâmbătă.

Caravana tenisului mondial se mută la Roma, apoi urmează Roland Garros, turneul de Mare Şlem orgzanizat la Paris, pe zgură.

Ion Ţiriac, proprietarul turneului de la Madrid, a împlinit duminică vârsta de 82 de ani. Magnatul a dat petrecere, dar la eveniment n-a participat şi bunul său prieten, Ilie Năstase.

Primul lider ATP din istoria tenisului s-a scuzat public că nu poate ajunge la Madrid, susţinând că zborurile cu avionul îl obosesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici