Gheorghe Hagi nu a acceptat să preia naţionala României

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat, luni, într-o cionferinţă de presă, că tehnicianul Gheorghe Hagi nu a acceptat să preia funcţia de selecţioner al reprezentativei de fotbal a României.

1225 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Hagi nu a acceptat să preia naţionala României

Gheorghe Hagi nu a acceptat să preia naţionala României (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Nu a vrut să preia echipa acum, nu a vrut să semneze de acum. Gică Hagi nu a acceptat să preia de acum echipa naţională. Vrea să o preia la un nou ciclu de calificare. Trebuie să-i mulţumesc lui Puiu Iordănescu că ar fi acceptat şi funcţia de director tehnic, dar şi cea de antrenor interimar al echipei naţionale cu un colectiv pe care Gică Hagi să-l propună pentru aceste patru luni de zile rămase sau când echipa naţională şi-ar fi încheiat parcursul de calificare pentru Campionatul European. Tot nu a acceptat, iar în condiţiile astea am încheiat discuţiile. Consider că oferta Federaţiei a fost corectă. Din păcate se încheie aici", a declarat Sandu.

Mircea Sandu regretă decizia lui Hagi de a prelua echipa naţională.

"Nu am mai înţeles nimic. Eu i-am îndeplinit dorinţa de a o lua de la sfârşitul acestor preliminarii. Iordănescu acceptase să fie interimar. Cred că puteau face lucruri frumoase pentru echipele naţionale ale României. Azi la ora 11 şi ceva m-a sunat Gică şi mi-a dat răspunsul. Cred că a pierdut o şansă importantă, decizia îi aparţine, este dreptul lui. Nu pot să accept un interimar care nu are responsabilitate. S-a văzut ce înseamnă interimar în America de Sud. Îmi pare rău, pentru că pur şi simplu o lua de la zero. Dacă o lua de acum, nu aveam niciun fel de reproş să-i facem, dar probabil că cea din 2001 îl presează încă. Faptul că am pierdut la baraj, deşi am jucat excepţional la Ljubljana", a subliniat Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că s-a întâlnit, luni, cu Anghel Iordănescu, care ar fi fost dispus să preia postul de antrenor-interimar al primei reprezentative în cazul în care Gheorghe Hagi accepta funcţia de selecţioner.

"Iordănescu trebuia să fie mentorul reformării problemelor de organizare la toate nivelurile. Trebuie să remarc toată dăruirea pe care domnul Puiu Iordănescu mi-a arătat-o şi toată disponibilitatea de a ajuta la reformarea fotbalului, cel puţin la nivelul echipelor naţionale. Mi-a dat dovadă că e un om care are tot sufletul pentru fotbalul românesc. M-am întâlnit azi cu Puiu Iordănescu, vorbisem şi cu Gică Hagi la telefon, am discutat tema şi din punctul lui de vedere. M-am văzut şi ieri cu ei", a explicat Sandu.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, duminica trecută, pe site-ul oficial, că preşedintele Mircea Sandu le-a propus lui Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi preluarea funcţiilor de director tehnic respectiv, de selecţioner ai echipei naţionale a României, aceştia urmând să dea un răspuns până la 13 iunie.

Antrenorul Răzvan Lucescu a renunţat la conducerea tehnică a echipei naţionale a României după victoria cu scorul de 3-0 obţinută, în 3 iunie, pe Stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, în faţa selecţionatei Bosniei-Herţegovina, într-o partidă din cadrul preliminariilor Euro 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici