Gheorghe Hagi: Victoria cu Danemarca este vitală, trebuie să le creăm o presiune constantă

Fostul internaţional Gheorghe Hagi, în prezent antrenor al echipei Viitorul Constanţa, a declarat joi că victoria României cu Danemarca este vitală, iar tricolorii trebuie să creeze o presiune constantă întrucât joacă în faţa propriilor suporteri.

229 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Hagi: Victoria cu Danemarca este vitală, trebuie să le creăm o presiune constantă

Gheorghe Hagi: Victoria cu Danemarca este vitală, trebuie să le creăm o presiune constantă

Partida România - Danemarca este programată duminică, 26 martie, de la ora 21:45, pe Cluj Arena, în preliminariile Campionatului Mondial 2018 din Rusia. După patru runde, tricolorii se află pe locul patru în grupa E, cu 5 puncte, iar danezii ocupă poziţia a treia, cu 6 puncte.

"Sper să ne iasă jocul şi să câştigăm, cele trei puncte sunt foarte importante. Nu cred că există dubii că victoria este vitală pentru a mai spera la calificare. Ar fi păcat să nu continuăm seria calificărilor, după Euro 2016. Nu vreau să vorbesc despre tactica echipei noastre, responsabilitatea totală este a staff-ului actual.

Danemarca e foarte puternică acasă, dar nu-i aşa puternică în deplasare. O echipă talentată şi jucători puternici. Dacă le vom crea o presiune constantă, cu mingea, fără minge, eu cred că mai devreme sau mai târziu vor ceda. Trebuie să avem capacitatea asta. Jucăm acasă şi noi suntem favoriţi, iar lucrul ăsta trebuie să se simtă.

Pe vremea mea, mă plictisisem de la câte turnee finale m-am dus. Important e ce se face în faţă, unde ajungem, dacă mai ajungem, dacă mai putem construi o naţională puternică, care să se bată cu toată Europa, poate şi cu toată lumea. Poate într-o bună zi, o să avem o naţională care să depăşească performanţele noastre. Acesta trebuie să fie obiectivul numărul unu, să fii motivat, pentru că exemplul există.

Bogdan Stancu nu mai e în lot, dar nu cred că echipa naţională stă într-un singur jucător. Mai ales că acum avem foarte mulţi jucători de valori apropiate. Nu avem jucători de excepţie, care şi-au pus amprenta în ultima perioadă, ca să zici că fără ei va fi greu. Este adevărat că Bogdan Stancu este un jucător important, care a făcut bine cât timp a jucat în ultimul timp. Avem atacanţi şi jucători de bandă, selecţionerul are de unde să aleagă", a declarat Gheorghe Hagi la Dolce Sport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici