Ghiţă Mureşan, la tabăra de baschet pentru copii "Summer Camp": Naţionala României e departe de baschetul european. Trebuie să schimbăm mentalitatea - FOTO

Fostul baschetbalist în NBA, Ghiţă Mureşan, consideră că naţionala de baschet a României este, încă, departe de baschetul european, susţinând că pentru remedierea situaţiei ar trebui schimbată mentalitatea, iar antrenorii tineri trimişi la pregătire în străinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

409 afișări
Imaginea articolului Ghiţă Mureşan, la tabăra de baschet pentru copii "Summer Camp": Naţionala României e departe de baschetul european. Trebuie să schimbăm mentalitatea -  FOTO

Ghiţă Mureşan, la tabăra de baschet pentru copii "Summer Camp": Naţionala României e departe de baschetul european. Trebuie să schimbăm mentalitatea (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

Întrebat, luni, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează o eventuală participarea a naţionalei masculine de baschet la Campionatul European, Ghiţă Mureşan a spus că, în Europa, baschetul a crescut, în timp ce în România a scăzut sau a rămas la acelaşi nivel.

"România are foarte mult de lucru, să se lupte în baschetul european. Suntem, încă, departe de baschetul european, avem mulţi ani de muncă. Poate în următorii 15-20 de ani vom ajunge acolo, dar trebuie să schimbăm mentalitatea, să mai aducem antrenori şi jucători străini, să mai trimitem antrenori tineri la pregătire. Probabil că asta ar trebui făcut. Baschetul românesc este unde este naţionala. Nu prea putem să ne batem cu granzii Europei. În Europa, baschetul a crescut, în România a scăzut sau a rămas la acelaşi nivel", a spus Mureşan.

Potrivit acestuia, Liga Naţională de baschet masculin se află pe un drum bun, pentru că au venit antrenori şi jucători străini, şi ar putea fi o locomotivă pentru a împinge acest joc astfel încât să aducă spectatori în sălile de sport şi copii pe terenul de joc.

Ghiţă Mureşan organizează, începând de luni, la Cluj-Napoca cea de-a IX-a ediţie a taberei de baschet pentru copii "Summer Camp", la care participă 120 de băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, cu scopul de a-i învăţa să joace baschet. Tabăra se desfăşoară în perioada 10-13 august.

"În baschet ceea ce trebuie să faci este să munceşti şi să repeţi acelaşi lucru până reuşeşti să faci ce vrei tu cu mingea", le-a spus Mureşan copiilor prezenţi în tabără.

Ghiţă Mureşan a jucat baschet la echipele "U" Cluj, Pau-Orthez, Washington Bullets şi New Jersey Nets, precum şi în naţionala României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici