Gianni Infantino: A venit momentul asistenţei video în arbitraj

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat, joi, că a venit momentul adoptării asistenţei video în arbitraj, după ce echipa naţională din Panama a învins Costa Rica printr-un gol validat incorect şi s-a calificat la Campionatul Mondial din Rusia.

852 afișări
Imaginea articolului Gianni Infantino: A venit momentul asistenţei video în arbitraj

Gianni Infantino: A venit momentul asistenţei video în arbitraj

"Când joci în preliminariile Campionatului Mondial şi meciul este decis de o greşeală importantă de interpretare a arbitrului, ceea ce se poate întâmpla, pentru că arbitrii sunt oameni şi fac greşeli, ca noi toţi, consider că a sosit momentul pentru a se rectifica situaţia. Când toată lumea vede în câteva secunde şi doar arbitrul nu vede, nu pentru că nu vrea, ci pentru că nu poate, cred că trebuie să facem un pas înainte", a spus Infantino, citat de Marca.

Gianni Infantino ar vrea ca asistenţa video să fie folosită la Campionatul Mondial din 2018: "Suntem pregătiţi să îl introducem, dar nu s-a luat o decizie. Nu există ceva negativ la testele pe care le-am făcut".

Panama s-a calificat la turneul final, miercuri, după ce a învins Costa Rica, echipa deja calificată, cu scorul de 2-1, în ultimul meci din preliminarii. Golul de 1-1 înscris de Panama a fost validat de arbitru deşi mingea nu a depăşit linia porţii.

Asistenţa video pentru arbitri a fost testată pentru prima dată într-o competiţie FIFA la Campionatul Mondial al Cluburilor din 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici