Gică Popescu despre numirea lui Contra la naţională: Este o mutare politică, numai proştii nu o văd

Gică Popescu a avut un ton foarte critic în momentul în care a fost întrebat despre demiterea lui Christoph Daum şi înlocuirea lui cu Cosmin Contra. În acelaşi timp, fostul mare internaţional român spune că ”Guriţă” este o soluţie bună.

3444 afișări
Imaginea articolului Gică Popescu despre numirea lui Contra la naţională: Este o mutare politică, numai proştii nu o văd

Gică Popescu despre numirea lui Contra la naţională: Este o mutare politică, numai proştii nu o văd

”Baciul” spune că este bucuros că România are un nou selecţioner. Dar este de părere că noul selecţioner va avea multe bătăi de cap. Gică Popescu susţine că fostul antrenor al lui Dinamo are mult de muncă la naţională şi că-i va fi greu să ajungă la un turneu final în condiţiile actuale:

"E bine că s-a ales un antrenor român. Am spus mereu că avem antrenori care pot fi selecţioneri, au decis acum să fie Cosmin. Să dea Dumnezeu să reuşească, să ducă naţionala la turnee finale. Dar nu va avea o misiune uşoară, pentru că preia o naţională demoralizată şi debusolată.

Sunt multe lucruri de rezolvat. Sper să aibă inspiraţie, pentru că asta a fost una dintre problemele lui Daum, a vrut să joace nemţeşte cu jucători români. Nu se poate ca Alibec şi Budescu să lipsească, fiindcă au calităţi incredibile. Nu ne putem lua la bătaie cu echipele nordice, armele noastre sunt tehnica şi inteligenţa”, a declarat Gică Popescu, potrivit DigiSport.

Fostul căpitan al Barcelonei nu este însă de acord cu modul în care conducerea FRF a schimbat selecţionerii. Popescu spune că Răzvan Burleanu a încercat să scape de responsabilitatea aducerii lui Christoph Daum şi la fel a procedat şi cu Cosmin Contra:

”Actuala conducere a Federaţiei a făcut o mutare politică în materia selecţionerilor, fiindcă de acolo vine, din politică. A pus antrenorul echipei naţionale, dar când a trebuit să-l dea afară a mutat subiectul în curtea Comisiei Tehnice. De asemenea, a procedat la fel şi cu numirea unui nou selecţioner. Este o mutare politică, pe care numai proştii nu o văd. S-au spălat pe mâini. L-au dat afară pe Daum la indicaţiile Comisiei Tehnice şi l-au pus pe Contra în acelaşi mod. Nu şi-au asumat că pe Daum l-au investit ei”, a mai spus Popescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici