Gică Popescu: Piţurcă la naţională e o alegere inspirată

Fostul internaţional român Gheorghe Popescu consideră că numirea lui Victor Piţurcă în funcţia de selecţioner al echipei naţionale este o alegere inspirată, pentru că dă dovadă de încredere, ceea ce va reuşi să le transmită şi jucătorilor.

132 afișări
Imaginea articolului Gică Popescu: Piţurcă la naţională e o alegere inspirată

Gică Popescu: Piţurcă la naţională e o alegere inspirată (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafa Foto)

Popescu spune că a încercat să-l convingă pe Gheorghe Hagi să accepte postul oferit de preşedintele FRF Mircea Sandu înaintea lui Piţurcă:

"Piţurcă la echipa naţională e o alegere bună, el a calificat România la ultimele două turnee finale de campionat european, cunoaşte foarte bine jucătorii, pe cei de la federaţie. Eu cred că e o alegere inspirată. Eu cred că nu-i pare rău lui Hagi că nu a acceptat. Altfel ar fi făcut-o. Mie îmi pare foarte rău. Nu ştiu de ce nu a acceptat, m-am gândit mult. Înainte de întâlnirea cu Mircea Sandu a fost la mine acasă şi a stat două ore, când a plecat nici el nu ştia dacă acceptă sau nu. El are socotelile lui. Ar fi fost un lucru important pentru el să accepte, din păcate s-a decis să facă altceva, îi respectăm decizia şi nu avem de făcut decât să sperăm că Piţurcă va face lucrurile cel puţin la fel de bine ca în mandatele precedente".

Fostul fundaş al echipei naţionale consideră că Piţurcă va trebui să-şi îndrepte atenţia pentru selecţie şi către echipa naţională de tineret.

"Avem şanse mici de calificare dar pe mine m-a surprins plăcut declaraţiile lui Victor Piţurcă. A spus că va încerca să califice echipa la aceste europene, dă dovadă de încredere, de forţă şi acest lucru sigur îl va transmite şi jucătorilor. E de apreciat o astfel de atitudine. Cu siguranţă că Piţurcă va trebui să-ţi îndrepte atenţia şi spre echipele de tineret şi de juniori, unde va trebui să-şi găsească materia primă pentru prima reprezentativă. Cred că fotbalul românesc a avut mereu această materie primă, trebuie doar adusă în faţă", a mai spus Popescu pe Aeroportul Henri Coandă.

Referitor la decizia lui Cristian Chivu de a se retrage de la echipa naţională, Gheorghe Popescu apreciază că va fi foarte greu ca Piţurcă să-l determine pe jucător să se răzgândească:

"Va fi foarte greu ca Piţurcă să-l convingă pe Chivu să revină la echipa naţională pentru că el a renunţat de curând şi dacă ar reuşi acest lucru ar fi extraordinar. Mă refer aici şi la Mirel Rădoi, la fel de important pentru echipa naţională. Sunt doi jucători care ne-au lipsit mult în ultimul timp la echipa naţională. Sunt convins că odată cu revenirea lor, dacă s-ar întâmpla asta, nivelul echipei naţionale ar creşte considerabil".

Gheorghe Popescu şi Gheorghe Hagi vor evolua în meciul dintre Austria Viena şi Luis Figo All Stars, care va avea loc vineri, de la ora 23.00, pe Generali Arena din Viena, şi care este organizat cu ocazia celebrării centenarului clubului austriac. La eveniment participă foşti jucători de talie mondială precum Elber, Ronaldo, De Boer, Taffarel, Cafu, Ivan Helguera sau Vitor Baia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici