Gigi Becali: Mitică înnebunise după licitaţie

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că după licitaţia pentru drepturile de televizare a Ligii I în următorii trei ani, preşedintele LPF a avut o reacţie nervoasă la adresa avocaţilor, calmându-se doar când a aflat că situaţia poate fi întoarsă în favoarea lui.

33 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Mitică înnebunise după licitaţie

Gigi Becali: Mitică înnebunise după licitaţie (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Nu Mitică a făcut aranjamentul ăsta. Mi-a spus Vali (n.r. - preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală) că după ce televiziunile au plecat şi au luat pachetele unu, doi şi opt, el s-a înroşit tot la faţă, «Băi, prost eu, că m-am luat după voi». A început să-i certe pe avocaţii care au făcut strategia de licitaţie. Înnebunise, pe moment nici el nu şi-a dat seama că noi o putem repara. A crezut: «Mamă, m-am nenorocit, o să-mi sară toată lumea în cap». Era distrus. Eu am vrut să văd dacă e ceva la mijloc. El e vinovat doar că s-a luat după unii şi după alţii", a spus Becali.

Finanţatorul stelist a menţionat că s-a interesat la Consiliul Concurenţei şi acum nu va mai fi nevoie ca LPF să vândă drepturile pentru meciurile rămase pe pachete diferite:

"Putem scoate la vânzare un singur pachet acum, că ne-am interesat la Consiliul Concurenţei şi ne dă voie. Vom scoate toate celelalte pachete la un loc. Chiar şi pachetul nouă, dacă nu-l va cumpăra TVR-ul, va intra în acest pachet mare. Asta dacă suntem deştepţi. Dacă iar o să ne certăm şi o să avem puncte de vedere diferite, iar o să ne speculeze ei pe noi", a mai spus el.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, după încheierea licitaţiei, că participanţii s-au înţeles înainte şi a precizat că Adunarea Generală a Ligii va stabili dacă se va organiza o altă licitaţie sau meciurile nu vor mai fi scoase la vânzare. Dragomir a felictat televiziunile pentru faptul că s-au înţeles "bine", apoi într-o intervenţie televizată a transformat acţiunea de luni într-un succes.

El a afirmat, la Sport.ro, că licitaţia drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I a fost un real succes pentru LPF, întrucât a obţinut aproape 37 de milioane de euro fără să vândă aproximativ 60 de derbiuri.

Şeful LPF a explicat că pachetele numerele 1 şi 2 vândute nu le garantează celor care le-au adjudecat că vor transmite cele mai importante partide şi că peste 60 de meciuri derbi din Liga I nu s-au vândut.

Dragomir a precizat că TVR va achiziţiona până la urmă pachetul numărul 9, deşi postul public anunţase, săptămâna trecută, că nu participă la licitaţie din cauza condiţiilor financiare şi constrângerilor prohibitive din caietul de sarcini.

Consiliul Concurenţei a impus mai multe cerinţe Ligii Profesioniste de Fotbal pentru licitaţia acordării drepturilor TV în următoarele trei sezoane ale Ligii I. Printre acestea se numără obligativitatea ca drepturile TV să fie vândute prin pachete echilibrate, iar o alta cerea ca un pachet să fie achiziţionat de o televiziune cu o mare acoperire naţională.

RCS&RDS a câştigat, luni, pachetul numărul 1 de meciuri din Liga I scos la licitaţie de Liga Profesionistă de Fotbal, Romtelecom pe cel de-al doilea, iar Antena 1 pe ce de-al optulea, pentru celelalte şase pachete nelicitând nimeni.

La licitaţia organizată luni, de LPF, au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA. Liga a scos la licitaţie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împărţie în nouă pachete.

RDS&RCS şi Romtelecom au licitat pentru pachetul numărul 1, prima câştigând după primul pas cu suma de 13.200.000 de euro plus TVA (preţ de plecare 12.900.000 de euro plus TVA).

Pachetul numărul 2 a fost adjudecat de Romtelecom, singura care a licitat, cu suma de pornire de 12.900.000 de euro plus TVA.

Pachetul numărul opt a fost adjudecat de Antena 1, cu suma de 10.500.000 de euro plus TVA.

Pentru celelalte pachete nu a licitat nimeni.

RCS&RDS şi Antena 1 au câştigat, în urmă cu trei ani, licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici