Gimnaştii români câştigă aurul la Berlin. Flavius Koczi şi Sandra Izbaşa, medaliaţi la Campionatele Europene

Gimnastul Flavius Koczi a câştigat sâmbătă, medalia de aur, în finală la sol. Sandra Izbaşa a câştigat medalia de aur la sărituri, în timp ce Amelia Racea s-a clasat pe locul şapte la Campionatele Europene de la Berlin.

177 afișări
Imaginea articolului Gimnaştii români câştigă aurul la Berlin. Flavius Koczi şi Sandra Izbaşa, medaliaţi la Campionatele Europene

Gimnaştii români câştigă aurul la Berlin. Flavius Koczi şi Sandra Izbaşa, medaliaţi la Campionatele Europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gimnasta Sandra Izbaşa a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în concursul de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Berlin, în timp ce Amelia Racea s-a clasat pe locul şapte.

Amelia Racea a intrat a treia în finală, fiind notată la prima evoluţie, cu 14.000, iar la a doua cu 13.450, obţinând o medie de 13.725, cu care a ocupat locul şapte.

Sandra Izbaşa a fost a şasea pe lista de start, fiind notată cu 14.700 şi cu 14.650 la a doua săritură, iar cu media de 14.675 a câştigat medalia de aur.

Celelalte medaliate au fost Oksana Chusovitina (14.537) şi elveţianca Ariella Kaeslin (14.287).

Medalia cucerită sâmbătă de Sandra Izbaşa este prima după o pauză de 7 ani în palmaresul feminin al României la sărituri.

Flavius Koczi a reuşit un exerciţiu excelent, notat cu cea mai mare notă, 15.500, care i-a adus aurul european.

Medalia de argint a revenit israelianului Alexander Shatilov (15.400), iar cea de bronz rusului Anton Golotsuskov (15.325).

Flavius Koczi a cucerit, vineri, şi medalia de argint la individual compus, iar duminică va încheia cu finala la sărituri.

Duminică Sandra Izbaşa împreună cu Diana Chelaru vor încerca să câştige medalii la sol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici