Gimnastul Marian Drăgulescu: Pot merge pe propria răspundere la Europene, cum a fost cu Nadia Comăneci, Marius Urzică

Marian Drăgulescu a fost exclus din echipa României pentru Campionatul European de gimnastică de la Glasgow (9-12 august). Antrenorul Marius Urzică a susţinut că sportivul nu are avizul medical al INMS după o intervenţie chirurgicală.

431 afișări
Imaginea articolului Gimnastul Marian Drăgulescu: Pot merge pe propria răspundere la Europene, cum a fost cu Nadia Comăneci, Marius Urzică

Gimnastul Marian Drăgulescu: Pot merge pe propria răspundere la Europene, cum a fost cu Nadia Comăneci, Marius Urzică

Multiplul campion mondial a precizat însă că se simte foarte bine, cardiologii şi-au dat acordul pentru a intra în competiţii, iar dacă este nevoie poate concura pe propria semnătură, aşa cum au procedat în trecut ”Nadia Comăneci şi Marius Urzică”!

Dezamăgit de această situaţie, Marian Drăgulescu a explicat pentru cititorii ProSport în detaliu punctul lui de vedere: ”Am avut o intervenţie chirurgicală în urmă cu o lună şi săptămână. Am rezolvat acele extrasistole pe care île aveam prin acea intervenţie. A urmat un protocol unde am fost chemat după prima săptămână, am avut acea monitorizare de 24 de ore de urmărire a rezultatului procedurii. Iar după patru săptămâni, aşa este protocolul acestei intervenţii, am avut încă un control, încă o monitorizare, am făcut toate testele. Nu a mai ieşit nimic! Intervenţia a fost o reuşită. După acest protocol, am primit şi o scrisoare din partea celor care m-au operat că pot să-mi văd mai departe de activitate. Le-am spus că aş avea o competiţie în 20 iulie şi i-am întrebat dacă pot concura. Mi-au spus că pot concura fără nicio problemă. Campionatul European începe în 8 august, deci şi mai departe de data de 20 iulie”.

Antrenorul coordonator Marius Urzică a declarat că Marian Drăgulescu nu face parte din lot pentru că nu are avizul medical de la IMNS timp de 3 luni pentru a concura, motiv pentru care nu a fost reţinut pentru Campionatul European.

”Am fost la INMS unde am continuat circuitul medical şi la fel nu au mai găsit niciun fel de probleme. Am primit de la INMS avizul de a începe antrenamentele, având în vedere că nu au mai apărut probleme. Dar nu şi pentru competiţii. Există o normă europeană după care cei de la INMS se ghidează, unde scrie că recomandările unei pauze după astfel de intervenţii sunt între 6 săptămâni şi 3 luni de zile. Dacă nu apar astfel de extrasistole, pot participa la competiţii. Ideea este în felul umător: cei care m-au operat m-au asigurat şi mi-au dat scrisoare medicală că pot concura fără niciun fel de risc. Eu tot ce îmi doresc, măcar să existe o deschidere din acest punct de vedere la o discuţie între cei care mi-au făcut această intervenţie, INMS, Federaţie, COSR, cei care ar putea găsi o soluţie vizavi de acest Campionat European”, a detaliat Marian Drăgulescu.

”Aparatul la sărituri este cel mai puţin solicitant ca şi efort”

Multiplul campion mondial a adăugat că la Europene va merge doar la un singur aparat, sărituri: ”Nu voi face şase aparate, ci doar unul. Aparatul la sărituri este cel mai puţin solicitant ca şi efort. La antrenamente fac 20 de sărituri pe zi, iar la competiţie sunt doar două. În competiţie este chiar mai uşor decât la antrenamente”.

Marian Drăgulescu a fost informat aseară de Marius Urzică de faptul că nu merge la Campionatul European. ”Mi-a spus că având în vedere acele norme europene, conform cărora pot participa după 3 luni la competiţii, iar MTS nu mi-a dat avizul, nu merg la Europene. Eu am venit cu propunerea de a merge la Glasgow pe propria răspundere, cum s-a mai întâmplat de-a lungul timpului la nenunăraţi sportivi. Începând cu Nadia Comăneci, Marius Urzică ş.a.m.d. Dacă există această posibilitate, îmi doresc şi eu prin această metodă să ajung la acest Campionat European”, a precizat Marius Drăgulescu, care intenţionează să proteste azi în faţa MTS, la ora 14:00, pentru a-şi susţine cauza.

Ce a mai spus Drăgulescu:

”Eu nu am nicio grijă din punctul acesta de vedere, pentru că lucrurile au decurs foate bine de la intervenţia chirurgicală, am trecut cu brio toate testele, toate protocoalele”

”Sunt pregătit pentru Campionatul European şi voi fi sută la sută la Glasgow. Mai sunt trei săptămâni, ultimele retuşuri vor fi gata până la start”

”Am spus că mai fac 2 ani gimnastică, mai am patru competiţii, Vreau să particip la toate aceste patru competiţii”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici