Gloria Buzău, Poli Iaşi şi Oţelul Galaţi riscă retrogradarea

Grupările Gloria Buzău, Poli Iaşi şi Oţelul Galaţi riscă retrogradarea în liga secundă deoarece nu au respectat termenul limită de îndeplinire a criteriului financiar pentru obţinerea licenţei de club profesionist, au declarat pentru MEDIAFAX surse federale.

25 afișări
Imaginea articolului Gloria Buzău, Poli Iaşi şi Oţelul Galaţi riscă retrogradarea

Gloria Buzău, Poli Iaşi şi Oţelul Galaţi riscă retrogradarea (Imagine: www.sfa.frf.ro)

"S-a făcut un raport Comitetului Executiv în care s-a arătat ce probleme au unele cluburi. Sunt probleme mari la unele cluburi din Liga I. Dar cele mai mari sunt la Poli Iaşi, Gloria Buzău şi Oţelul Galaţi, care sunt în pericolul de a nu putea evolua în Liga I în sezonul viitor. Comitetul Executiv va lua o decizie în şedinţa de azi. Cele mai multe probleme au apărut în domeniul financiar, pentru că e singurul pe care nu se poate acorda licenţa. Criteriul financiar este legat de termen, trebuia respectat până la 31 martie. Cum nu s-a respectat acest termen, s-a încălcat regulamentul", au precizat sursele citate.

TITLURILE ZILEI

În cazul în care Gloria Buzău, Poli Iaşi şi Oţelul Galaţi vor fi retrogradate, conform regulamentului (art 55.1 lit. a din ROAF), în locul lor vor rămâne în Liga I echipele Ceahlăul Piatra Neamţ, Dacia Mioveni şi UTA Arad. Aceste trei echipe au retrogradat în divizia secundă în urma meciurilor din sezonul 2007/2008 al Ligii I.

În sezonul trecut, formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ, retrogradată în teren, a rămas în prima ligă deoarece gruparea Delta Tulcea nu şi-a depus dosarul de licenţiere. De asemenea, Pandurii Târgu Jiu a rămas în Liga I deoarece Sportul Studenţesc nu a primit licenţă de club profesionist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici