Grevă de o zi a fotbaliştilor profesionişti din Ecuador, din cauza salariilor restante

Fotbaliştii profesionişti din Ecuador s-au aflat în grevă timp de o zi, mişcarea de protest încheindu-se joi, după ce s-a ajuns la un acord în privinţa plăţii salariilor restante, a anunţat sindicatul jucătorilor.

45 afișări
Imaginea articolului Grevă de o zi a fotbaliştilor profesionişti din Ecuador, din cauza salariilor restante

Grevă de o zi a fotbaliştilor profesionişti din Ecuador, din cauza salariilor restante (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Ecuadorieni (AEF), Ivan Hurtado, a declarat că a ajuns la o înţelegere cu Federaţia Ecuadoriană de Fotbal (FEF).

"Federaţia s-a angajat să fie garant al întregii datorii", a precizat Hurtado.

În total, valoarea salariilor restante se ridică la peste 12 milioane de dolari, unele cluburi acuzând întârzieri de până la 11 luni.

Asociaţia fotbaliştilor a denunţat neregulile de la cluburi, precizând că jucătorii nu beneficiază de siguranţă socială şi că grupările au reziliat contracte în mod arbitrar şi fără să ofere despăgubiri.

Confruntându-se cu această situaţie, jucătorii au intrat în grevă miercuri.

Preşedintele FRF, Luis Chiroboga, le-a dat asigurări suporterilor, cerându-le acestora să îşi arate bucuria pe stadioane, la reluarea campionatului.

Afectate de criza economică din Ecuador, 11 din cele 12 cluburi profesioniste au înregistrat pierderi de 24,3 milioane de dolari în perioada 2007-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici