Grupa naţionalei României de handbal feminin la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016

Echipa naţională de handbal feminin a României a fost desemnată, vineri, într-o grupă cu Brazilia, Angola, Spania, Muntenegru şi Norvegia, la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro, Brazilia.

2819 afișări
Imaginea articolului Grupa naţionalei României de handbal feminin la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016

Grupa naţionalei României de handbal feminin la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016

În cealaltă grupă se află Suedia, Rusia, Olanda, Franţa, Argentina şi Coreea de Sud.

Primele patru clasate în cele două grupe se califică în faza următoare, în care meciurile vor fi eliminatorii.

Naţionala României a câştigat medaliile de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2015 şi este văzută ca una dintre favoritele la medalii în cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

Iată o scurtă analiză a adversarelor României în faza grupelor la JO de la Rio:

Brazilia - medalie de aur la Campionatul Mondial din 2013, din Serbia; eliminare în optimi la Campionatul Mondial din 2015, din Danemarca.

Angola - locul 16 la ultimele două campionate mondiale.

Spania - medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra; locul 9 la CM din 2013; locul 12 la Campionatul Mondial din 2015.

Muntenegru - medalie de argint la Jocurile Olimpice din 2012; locul 8 la Campionatul Mondial din 2015.

Norvegia - medalie de aur la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice (Beijing - 2008 şi Londra - 2012); locul 5 la CM din 2013; câştigătoarea Campionatului Mondial din 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici