Grupele Campionatului Mondial de fotbal din 2018, după tragerea la sorţi de la Moscova

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a stabilit, vineri, în urma tragerii la sorţi de la Moscova, componenţa grupelor Campionatului Mondial din 2018, care se va desfăşura în Rusia.

27734 afișări
Imaginea articolului Grupele Campionatului Mondial de fotbal din 2018, după tragerea la sorţi de la Moscova

Grupele Campionatului Mondial de fotbal din 2018, după tragerea la sorţi de la Moscova

Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay

Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran

Grupa C: Franţa, Australia, Peru, Danemarca

Grupa D: Argentina, Islanda, Croaţia, Nigeria

Grupa E: Brazilia, Elveţia, Costa Rica, Serbia

Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud

Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia

Grupa H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia

Tragerea la sorţi a avut loc la Palatul de Stat Kremlin şi a fost făcută cu ajutorul a nouă foşti jucători, care au reprezentat ţara gazdă şi cele opt campioane mondiale. Au fost prezenţi Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan, Carles Puyol, Nikita Simonyan şi, din partea deţinătoarei titlului, Miroslav Klose. Conducătorul ceremoniei a fost Gary Lineker, asistat de Maria Komandnaya, prezentatoarea galei.

FIFA a stabilit cele patru urne, din care s-au ales cele opt grupe ale Campionatului Mondial, pe baza coeficientului şi a poziţiei fiecărei ţări în ierarhia FIFA pe luna octombrie.

A 21-a ediţie a Campionatului Mondial de fotbal, programată în Rusia, va debuta pe 14 iunie şi se va încheia pe 15 iulie 2018, cu finala de la Moscova. Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR 1 şi TVR HD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici