Guinness Book: Jucătorii celui mai lung meci din istoria tenisului au stabilit 12 noi recorduri - VIDEO

Jucătorii John Isner şi Nicolas Mahut, care au disputat cel mai lung meci de tenis din istorie, au stabilit 12 noi recorduri, au anunţat, joi, reprezentanţii Guinness World Record (Cartea Recordurilor).

241 afișări
Imaginea articolului Guinness Book: Jucătorii celui mai lung meci din istoria tenisului au stabilit 12 noi recorduri - VIDEO

Guinness Book: Jucătorii celui mai lung meci din istoria tenisului au stabilit 12 noi recorduri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al Guinness World Record, cei doi jucători vor primi certificatele pentru aceste recorduri recunoscute oficial de organizaţie.

Cei doi tenismeni au doborât recordul pentru "cel mai lung meci de tenis profesionist", pentru "cel mai lung meci din cadrul unui turneu de Grand Slam", pentru "cea mai lungă partidă jucată la Wimbledon".

De asemenea, cei doi şi-au înscris numele în istorie pentru recordul "celui mai mare număr de game-uri (183 în total) într-un meci profesionist", "într-un meci de la un turneu de Grand Slam" şi "într-un meci de la turneul de la Wimbledon".

John Isner a reuşit 112 aşi în faţa lui Mahut, ceea ce i-a permis să stabilească recordurile pentru "cel mai mare număr de aşi reuşit de un tenisman într-un meci de tenis profesionist", "într-un meci de la un turneu de Grand Slam", şi "într-un meci de la Wimbledon".

De asemenea, jucătorii au doborât recordul pentru "cel mai mare număr de game-uri într-un set (138) într-un meci de tenis profesionist", "într-un meci de la un turneu de Grand Slam", şi "într-un meci de la Wimbledon".

"Ce meci incredibil! O performanţă fără precedent care reflectă forţa şi anduranţa uimitoare a celor doi jucători. Este greu să stabileşti un astfel de record, iar să reuşeşti asta sub presiunea unui turneu major şi în faţa a mii de spectatori, este pur şi simplu grandios", a declarat Craig Glenday, editor şef la Cartea Recordurilor.

Partida dintre John Isner, cap de serie numărul 23, şi Nicolas Mahut, din turul întâi al turneului de la Wimbledon, devenită cea mai lungă din istorie , dar şi meciul cu cele mai multe ghemuri jucate, s-a încheiat, joi, cu victoria americanului după 11 ore şi 5 minute, scor 70-68 în decisiv.

Meciul a fost întrerupt, marţi, după patru seturi, din cauza întunericului şi a fost reluat miercuri, dar nici de data aceasta nu s-a finalizat . A fost oprit din nou, la scorul de 59-59 în decisiv, tot din cauza întunericului şi a continuat joi. Marţi, cei doi au jucat două ore şi 54 de minute, miercuri şapte ore şi şase minute, iar joi o oră şi cinci minute.

Scorul meciului dintre francezul Mahut, 28 de ani, locul 148 ATP, şi Isner, 25 de ani, locul 19 ATP, a fost de 4-6, 6-3, 7-6 (7), 6-7 (3), 68-70. Şi setul încheiat cu 70-68 a devenit cel mai lung din istorie, atât ca număr de ghemuri, cât şi ca durată, opt ore şi 11 minute. Isner va juca în turul doi împotriva olandezului Thiemo De Bakker.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici