Hagi despre suspendarea Stelei: Eu aş lăsa spectatorii şi aş da amenzi foarte mari cluburilor

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a declarat, vineri, înaintea plecării echipei FC Viitorul pentru partida amicală cu Panathinaikos, de la Atena, că în cazul în care ar fi conducător al UEFA ar lăsa spectatorii să asiste la meciuri, însă ar sancţiona cluburile cu amenzi foarte mari.

115 afișări
Imaginea articolului Hagi despre suspendarea Stelei: Eu aş lăsa spectatorii şi aş da amenzi foarte mari cluburilor

Gheorghe Hagi (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Nu e bine că Steaua va juca fără spectatori meciul cu Aalborg. Ar fi fost bine cu spectatori. Steaua întotdeauna a umplut stadionul. Dacă aş fi conducător la cel mai înalt nivel, niciodată nu aş opri spectatorii să intre, din contră aş da amenzi foarte mari cluburilor, dar clubul are obligaţia să-şi educe spectatorii, cum este cazul în Anglia, în Spania, pentru că atunci când spectatorul face rău, face rău şi clubului şi fotbalul fără el nu se poate. De aceea joacă fotbaliştii, pentru a-i vedea în tribune, să creeze presiune. E un păcat că la nivelul ăsta vezi un stadion gol", a spus Hagi.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat înaintea plecării echipei naţionale în Grecia, că forul pe care îl conduce a decis să sancţioneze cluburile cu interzicerea spectatorilor la meciuri numai în cazuri extreme. "Nu ştiam de sancţiunea Stelei. Când lipsesc spectatorii îţi lipseşte acea emoţie, acea presiune şi acel sprijin pe care publicul ţi-l poate conferi, e o formulă financiară nefastă cluburilor. Prin urmare, ca federaţie vom încerca în perioada următoare să intervenim la nivel de regulamente, dar şi să avem o direcţie, o campanie de prevenire a acestor abateri pe cât posibil, pentru că sunt sancţiuni adresate în urma unor scandări xenofobe, rasiste, a altor elemente pirotehnice care ajung în teren. O să încercăm pe cât posibil să limităm acest lucru", a completat Burleanu.

Directorul Tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, susţine că are încredere în continuare în antrenorul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, chiar dacă gruparea campioană a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor. "Din păcate nu mă aşteptam la aşa ceva. Sper ca Steaua să-şi revină, pentru că este o grupă extrem de accesibilă şi am încredere în continuare în Costel Gâlcă, chiar dacă au fost mulţi care l-au acuzat în ultima vreme", a explicat Iordănescu.

UEFA a decis ca FC Steaua să dispute fără spectatori partida cu Aalborg, din Liga Europa, şi să achite o penalitate de 64.500 de euro, pentru incidentele de la meciul retur cu Ludogoreţ Razgrad, din play-off-ul Ligii Campionilor, a anunţat, vineri, site-ul oficial al forului european.

"Steaua va juca următorul meci de pe teren propriu din cupele europene cu porţile închise şi a fost amendată cu 50.000 de euro pentru comportamentul rasist al suporterilor, cu 10.000 de euro pentru aprinderea şi aruncarea unor petarde şi cu 4.500 de euro pentru comportamentul necorespunzător al echipei (n.r. - cinci cartonaşe galbene)", este decizia Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a forului continental, luată după problemele semnalate la partida 27 august, disputată în Bulgaria, în urma căreia Steaua a pierdut play-off-ul şi a ajuns în Liga Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici