Hagi: E bine ca FC Steaua şi CSA să găsească un consens pentru că altfel se distruge un club mare

Antrenorul Gheorghe Hagi a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ar fi bine ca gruparea condusă de Gigi Becali şi Clubul Sportiv al Armatei să ajungă un consens în privinţa mărcii Steaua pentru că în caz contrar se distruge un club mare.

143 afișări
Imaginea articolului Hagi: E bine ca FC Steaua şi CSA să găsească un consens pentru că altfel se distruge un club mare

Hagi: E bine ca FC Steaua şi CSA să găsească un consens pentru că altfel se distruge un club mare (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre faptul că producătorul de vinuri Cotnari doreşte să achiziţioneze marca Steaua, Hagi a răspuns: "Eu sunt un tip care merg pe lucruri logice. Normal sigla trebuie să rămână la Steaua, să fie la Steaua în continuare. Pentru că altfel se distruge un club mare. Drumul luat e prost. Şi într-o parte şi în alta. E bine să găsească un consens şi să dea înainte un drum unei echipe frumoase care făcut România să se simtă mândră. Pentru că e păcat că se ajunge la aceste lucruri, dar suntem în România şi e posibil orice".

Compania producătoare de vinuri Cotnari a anunţat, miercuri, că doreşte să achiziţioneze marca Steaua, aflată în prezent în posesia Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti prin decizia irevocabilă din 3 decembrie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Clubul de fotbal din Liga I a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

CSA Steaua a precizat, joi, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că nu a transmis, vândut sau cesionat marca, palmaresul, culorile, tradiţia şi istoria echipei de fotbal care a cucerit, în urmă cu 29 de ani, Cupa Campionilor Europeni, astfel că FCSB dezinformează când susţine contrariul.

Reacţia clubului sportiv al armatei vine după ce FC Steaua, gruparea patronată de Gigi Becali, a reafirmat, miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că "SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a preluat de la AFC Steaua Bucureşti, respectiv CSA Steaua Bucureşti, prin hotărâre judecatorească (statut), palmaresul, tradiţia, istoria şi culorile echipei de fotbal, fiind continuatoarea echipei de fotbal care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986".

În replică, gruparea din cadrul MApN susţine că "nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiţia, istoria sau culorile către SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA sau către orice altă entitate comercială sau sportivă".

Potrivit comunicatului de joi, AFC Steaua Bucureşti, care a continuat în 1998 tradiţia echipei de fotbal, a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua Bucureşti, precum şi stadionul de fotbal din complexul Ghencea, "posibilitate pe care legea o prevede chiar şi în prezent pentru asociaţiile sportive non-profit (fără scop patrimonial), cum era cazul AFC".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici