Halep: A fost un an incredibil, dar rămân concentrată pentru a ajunge la Turneul Campioanelor

Jucătoarea de tenis Simona Halep, care din 11 august va deveni numărul 2 mondial, a declarat, pentru site-ul oficial al WTA, că 2014 a reprezentat un an incredibil, însă va munci mult pentru a se califica la Turneul Campioanelor, care se va desfăşura în perioada 20-26 octombrie, în Singapore.

326 afișări
Imaginea articolului Halep: A fost un an incredibil, dar rămân concentrată pentru a ajunge la Turneul Campioanelor

Simona Halep (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Am muncit foarte mult ca să devin cea mai bună jucătoare care puteam fi. Acest an a fost incredibil până acum şi să urc pe locul doi în clasament reprezintă o mare realizare. Mai este mult tenis de jucat în acest an şi abia aştept sezonul pe hard. Rămân concentrată pentru a ajunge la Turneul Campionelor din Singapore. Le mulţumesc tuturor fanilor şi echipei mele pentru susţinerea continuă. Ne vom vedea la Cincinnati", a spus Halep.

Turneul Campioanelor va reuni cele mai bune opt jucătoare din 2014.

TITLURILE ZILEI

Simona Halep va deveni, începând din 11 august, a 33-a jucătoare din istoria Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste care ocupă locul 2 mondial, informează site-ul oficial al WTA.

De-a lungul timpului, 11 jucătoare au ocupat locul 2 WTA, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera lor: Virginia Wade, Billie Jean King, Andrea Jaeger, Conchita Martínez, Jana Novotna, Anastasia Mîşkina, Svetlana Kuzneţova, Vera Zvonareva, Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska şi Na Li.

Alte 21 de jucătoare au urcat pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei WTA: Chris Evert, Evonne Goolagong Cawley, Martina Navratilova, Tracy Austin, Steffi Graf, Monica Seles, Arantxa Sánchez-Vicario, Martina Hingis, Lindsay Davenport, Jennifer Capriati, Venus Williams, Serena Williams, Kim Clijsters, Justine Henin, Amélie Mauresmo, Maria Şarapova, Ana Ivanovici, Jelena Jankovici, Dinara Safina, Caroline Wozniacki şi Victoria Azarenka.

Simona Halep, locul 3 WTA în acest moment, va urca un loc în clasament deoarece Na Li, actuala ocupantă a locului 2 WTA, nu va participa la turneele de pe continentul nord-american, nici la US Open, din cauza unei accidentări, şi astfel nu-şi va apăra punctele din 2013.

Na Li are 6.960 de puncte în clasamentul WTA şi, începând din 11 august, după turneul Rogers Cup (Canada), unde a jucat în semifinale în 2013, va ceda locul doi mondial Simonei Halep (6.785 de puncte acum).

După turneul câştigat la Bucureşti la începutul lunii iulie, Simona Halep va reveni în competiţie la Cincinnati (11-17 august), turneu WTA Premier 5 unde a jucat în sferturi, la ediţia trecută.

Liderul mondial este americanca Serena Williams, cu 9.231 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici