Halep a învins-o pentru prima dată în carieră pe Maria Şarapova şi s-a calificat în sferturi la Beijing: A fost un meci excelent. Munca depusă după US Open s-a observat/ REACŢIA rusoaicei - VIDEO

Simona Halep, cap de serie numărul 2 şi locul 2 mondial, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Beijing (China), după ce a învins-o pe Maria Şarapova, numărul 104 mondial, scor 6-2, 6-2.

10923 afișări
Imaginea articolului Halep a învins-o pentru prima dată în carieră pe Maria Şarapova şi s-a calificat în sferturi la Beijing: A fost un meci excelent. Munca depusă după US Open s-a observat/ REACŢIA rusoaicei  - VIDEO

Simona Halep face meciul perfect şi obţine prima victorie în faţa 'Mashei': agresivă, cu doar şase greşeli, românca a câştigat de cinci ori pe serviciul Şarapovei

A fost prima victorie a Simonei Halep (26 de ani) în faţa rusoaicei. Maria Şarapova (30 de ani) câştigase primele şapte meciuri directe.

Partida a durat o oră şi 14 minute. De-a lungul întâlnirii, Halep a servit doi aşi, nu a comis duble greşeli şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 77 la sută cu prima minge şi 64 la sută cu cea de-a doua. Românca a avut nouă posibilităţi de break, dintre care a concretizat cinci şi şi-a cedat serviciul o singură dată.

TITLURILE ZILEI

 

Simona Halep: A fost un meci excelent. Munca depusă după US Open s-a observat

Simona Halep s-a declarat mulţumită de evoluţia pe care a avut-o în faţa Mariei Şarapova, miercuri, şi a mărturisit că vrea să savureze această primă victorie obţinută în faţa rusoaicei.

"A fost un meci excelent. Cred că am jucat cel mai bun meci împotriva ei. Am servit destul de bine şi munca depusă după US Open s-a observat acum. Sunt foarte fericită că am reuşit să o fac. Este prima mea victorie în faţa ei şi vreau să savurez acest moment, să mă bucur.

De multe ori când am înfruntat-o, am simţit că pot să o înving, că pot câştiga meciul, dar asta nu s-a întâmplat. Mi-am spus că este doar un alt meci, trebuie să dau tot ce am mai bun. Mi-am propus să fiu concentrată, să rămân calmă şi pozitivă, ceea ce am şi reuşit de minune. Asta m-a ajutat mult", a spus Halep, conform site-ului WTA.

În vârstă de 30 de ani, Maria Şarapova câştigase primele şapte meciuri directe cu Simona Halep (26 de ani).

Maria Şarapova: Halep a făcut un meci incredibil. Eu nu am fost la fel de precisă

Maria Şarapova a lăudat jocul Simonei Halep, după ce sportiva care a mers la Beijing alături de Andrei Pavel a reuşit, în premieră, să o învingă, scor 6-2, 6-2, într-un meci direct, miercuri, în optimile turneului Premier Mandatory de la Beijing.

"Cred că a făcut un meci incredibil, cred că a reuşit cel mai bun joc din toate partidele pe care le-am avut până acum. Eu nu am fost la fel de precisă, ea a fost. Nu vedeam mingile aşa cum ar fi trebuit. Şi nu am fost la fel de iute precum am fost înainte împotriva ei. A lovit atât de constant mingea, nu a greşit neforţat deloc, a anticipat fantastic, iar procentajul ei la serviciu a fost sus de tot. A făcut tot ce trebuia să facă!", a declarat Şarapova la conferinţa de presă.

A fost prima victorie a Simonei Halep (26 de ani) în faţa rusoaicei. Maria Şarapova (30 de ani) câştigase primele şapte meciuri directe.

PROSPORT: Statistica meciului arată clar dezechilibrul. Maria Şarapova a ratat partida de la A la Z, iar Simona a jucat meciul just, un meci perfect. este, de altfel, cel mai categoric scor înregistrat în partidele directe dintre Halep şi Şarapova.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi câştigătoarea meciului Daria Kasatkina (Rusia, 34 WTA) - Agnieszka Radwanska (Polonia, 11 WTA).

Calificarea în sferturile de finală ale probei de simplu este premiată la Beijing cu 149.138 de dolari şi 215 puncte WTA.

Monica Niculescu (65 WTA) a părăsit China Open, în turul doi, învinsă de Shuai Peng (25 WTA), 6-3, 6-2, într-unul dintre cele patru meciuri din şaisprezecimile tabloului feminin rămase de disputat pentru miercuri.

Turneul de tenis de la Beijing se desfăşoară pe hard şi este dotat cu premii totale de 6.381.679 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici