Halep a piedut finala de la Doha după 6-3, 4-6, 3-6 cu Elise Mertens. Simona a primit îngrijiri medicale | VIDEO

Simona Halep nu a reuşit să câştige primul trofeu din noul sezon. Ajunsă în finala turneului de la Doha, numărul doi WTA a pierdut în trei seturi în faţa jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, după două ore şi şase minute de joc.

2695 afișări
Imaginea articolului Halep a piedut finala de la Doha după 6-3, 4-6, 3-6 cu Elise Mertens. Simona a primit îngrijiri medicale | VIDEO

Simona Halep - Elise Mertens joacă ACUM finala de la Doha. Mertens a chemat medicul şi pleacă la vestiar

Simona Halep a început excelent meciul. După un game foarte lung, de peste 10 minute, numărul 2 WTA a câştigat pe serviciul adversarei. Elise Mertens a profitat de serviciul mai slab al Simonei şi a adus egalarea, 1-1. Halep a reuşit să facă 3-1, însă Bertens a egalat din nou, 3-3. De la acest scor, jucătoarea din Constanţa nu a mai pierdut niciun game şi a câştigat primul set, 6-3.

În actul secund Simona a continuat să câştige. A luat primele două game-uri, dar Bertens a reuşit să îşi revină, scor 2-1. Cele două au mers cap la cap până la 4-4, ca mai apoi adversara din Belgia să trimită meciul în decisiv, după ce s-a impus cu 6-4.

Decisivul a început prost pentru Simona, iar Bertens a luat două game-uri la rând. Simona a egalat la 2-2, iar meciul a continuat să fie unul strâns. Numărul 21 WTA, în vârstă de 23 de ani, a fost mai puternică în picioare, a profitat de greşelile fostului lider mondial şi a câştigat partida cu scorul de 6-3.

Finala de la Doha este a opta pierdută de Simona Halep în decisv, din cele 14 disputate.

LIVE blog prosport.ro

19:23 3-5 Halep serveşte pentru a rămâne în meci

19:13 Doar un balon de săpun. Simona egalează cu un break, 2-2, dar îşi iroseşte serviciul rapid. 3-2 pentru Elise Mertens, jucătoarea învinsă de două ori în partidele precedente. Suporterii Simonei îi scandează numele pe arena din Doha, oraşul plin de români.

19:04 1-2 Se joacă de o oră şi 50 de minute. Serveşte jucătoarea în vârstă de 23 de ani

18:50 0-1 Simona nu-şi regăseşte cadenţa şi se precipită în situaţiile critice. Mertens returnează ca un robot şi îşi adjudecă breakul.

 

 

 

18:47 În pauza dintre seturi, Simona a chemat medicul turneului, care i-a acordat îngrijiri la piciorul drept.

18:45 4-6 Inconsecventă şi uşor iritată după timeout-ul medicat solicitat de Mertens, Simona pierde actul secund, scor 4-6. Mertens şi-a construit bine punctele, a făcut faţă cu brio în schimburile lungi de mingi şi şi-a reglat seriviciul pe măsură ce s-a consumat setul al doilea. Erorile neforţate au apărut tot mai des pentru Simona după ce a ratat două mingi de break la 3-2.

18:40 4-5 Mertens face break şi va servi pentru câştigarea setului secund.

18:30 4-3 pentru Simona, la finele unui game în care Simona s-a automotivat după fiecare punct. Constănţeanca variază loviturile şi încearcă să o mişte cât mai mult pe belgiancă.

18:23 3-3 Halep a beneficiat de două şanse de break, dar nu a reuşit să valorifice niciuna dintre ele. Mai proaspătă după timeout-ul medical, Mertens pare că are un joc mai greu de contracarat.

18:18 3-2 pentru Simona, la finele unui game în care a savat o minge de break

18:00 2-1 Simona îşi cedează propriul serviciu, Mertens cheamă doctorul şi pleacă la vestiare. În uralele publicului, Simona mimează o încălzire uşoară pentru a nu-şi ieşi din ritm.

17:55 2-0 SH nu ratează oportunitatea de face break şi schimbă tabela, 2-0, cu Van Cleemput aplaudând în picioare. Teo Cercel îi stă aproape.

17:50 1-0 A început actul secund, cu o nouă demonstraţie de forţă a Simonei. Concentrată la maximum, Halep e precisă şi returnează tot în terenul advers. Nu-i lasă nicio şansă nr.21 WTA şi mai pune un strop pe tabelă, 1-0 după un act câştigat la zero.

17:48 6-3 Recital la cel mai înalt nivel al Simonei Halep. 12 mingi câştigătoare, la rând, şi un prim act adjudecat în forţă. Urmează setul secund.

17:45 5-3 Simona controlează meciul din punct de vedere mental. Mai face un break, dă dovadă de răutate pozitivă şi închide gameul 7 cu o lovitură devastatoare. Nu trece mult şi fosta elevă a lui Darren Cahill se grăbeşte spre câştigarea setului. Face primul punct din serviciul doi şi dublează cu un întâi as, pentru 5-3.

17:38 3-3 Apare o regresie inexplicabilă în jocul campioanei din 2014 din Doha. Cu un serviciu secund slab, Simona îşi cedează serviciul. Halep nu a câştigat vreun punct cu serviciul al doilea.

17:32 3-1 Deplasarea iute din teren şi unghiurile găsite cu precizie de Simona o fac să se desprindă pe tabelă, 3-1. Viteza de reacţie a Simonei devine din nou decisivă, iar coordonarea din momentele cheie îi conferă un ascendent moral. Agresivă şi nerăbdătoare să încheie punctele de cele mai multe ori, Mertens pare că are un joc uşor de citit de către fostul lider mondial. Se face 3-2, cu break pentru Halep.

17:26 2-1 Cu un serviciu secund imprecis şi fragil, Halep îi face cadou belgiencei gameul secund. Elise nu pare în apele sale, schimbă racheta imediat, dar fără efect. Halep loveşte din toate poziţiile, acţiunile sale fiind şi estetice, şi eficiente.

17:23 1-0 pentru Simona după ce românca fructifică a patra şansă de break. Un imbold psihic pentru nr.3 WTA, unul care poate va fi decisiv în acest prim act.

17:13 Fostul lider mondial a câştigat tragerea la sorţi şi a ales să primească. Cu un joc de picioare excelent, Simona fructifică încă de la început backhandul nimicitor în lung de linie, dar belgianca închide repede raliurile cu o scurtă îngropată în bitumul albastru. Se joacă tare încă de la început, cu Simona declanşând forcingul. Un prim game dinamic, cu Simona la conducere, însă eleva lui Van Cleemput nu reuşeşte să valorifice primele două şanse de break.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici