Halep ar putea reveni pe locul 2 după Cincinnati, poziţia secundă fiind importantă pentru US Open

Simona Halep, locul 3 WTA, ar putea reveni pe locul 2 în ierarhia mondială, dacă va juca finala turneului de la Cincinnati sau dacă va câştiga trofeul, dar şi în funcţie de rezultatele Mariei Şarapova, poziţia secundă de lunea viitoare fiind importantă pentru stabilirea favoritelor la US Open.

908 afișări
Imaginea articolului Halep ar putea reveni pe locul 2 după Cincinnati, poziţia secundă fiind importantă pentru US Open

Halep ar putea reveni pe locul 2 după Cincinnati, poziţia secundă fiind importantă pentru US Open (Imagine: Hepta)

Maria Şarapova este actuala ocupantă a locului 2 WTA. Potrivit site-ului oficial al WTA, dacă rusoaica pierde în al doilea tur la Cincinnati, Halep va urca un loc în clasament în cazul în care va ajunge în finală. Dacă Şarapova câştigă primul meci de la Western & Southern Open, Halep trebuie să-şi adjudece trofeul pentru a urca pe locul 2 WTA.

La Cincinnati, Simona Halep şi Maria Şarapova sunt pe aceeaşi parte a tabloului, putându-se întâlni în semifinale. Ele sunt calificate direct în turul secund. Halep, cap de serie numărul 3, va juca în manşa a doua cu învingătoarea dintre Daniela Hantuchova (Slovacia), locul 68 WTA şi Kristina Mladenovic (Franţa), locul 40 WTA. La rândul ei, Şarapova, cap de serie numărul 2, va evolua în această fază cu americanca Varvara Lepchenko, locul 47 WTA.

Locul 2 în clasamentul WTA de săptămâna viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competiţie ce va începe la 31 august. A doua favorită va avea certitudinea că nu o va întâlni pe americanca Serena Williams, locul 1 WTA, înaintea finalei.

Simona Halep a ocupat ultima dată locul 2 WTA la 11 mai.

Meciurile din turul al doilea al turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, competiţie cu premii totale de 2,7 milioane de dolari, vor avea loc miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici