Halep, Buzărnescu, Begu şi Cîrstea, pe tabloul principal de la Rolad Garros. Când va avea loc turneul din Franţa

Oficialii de la Roland Garros au anunţat, miercuri, lista participanţilor la ediţia din acest an. Pe tabloul principal al turneului feminin de Mare Şlem vor participa patru românce, în timp ce Marius Copil are locul asigurat la băieţi. Turneul din Franţa va avea loc în perioada 26 mai - 9 iunie.

268 afișări
Imaginea articolului Halep, Buzărnescu, Begu şi Cîrstea, pe tabloul principal de la Rolad Garros. Când va avea loc turneul din Franţa

Halep, Buzărnescu, Begu şi Cîrstea, pe tabloul principal de la Rolad Garros. Când va avea loc turneul din Franţa

Campioana din ediţia precedentă, Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (30 WTA), Irina Begu (83 WTA) şi Sorana Cîrstea (99 WTA) au locul asigurat pe tabloul principal feminin de simplu, în timp ce Monica Niculescu (132 WTA) şi Ana Bogdan (148 WTA) vor lua startul în calificări. În total, 128 de jucătoare se vor afla pe tabloul principal. 108 dintre ele au deja prezenţa asigurată, în timp ce 12 vor veni din calificări, iar alte opt vor beneficia de wildcard.

Pe tabloul principal masculin, România va fi reprezentată de Marius Copil (78 ATP). 16 jucători din calificări şi opt beneficiari de wildcard vor completa lista din care fac parte marii favoriţi Rafael Nadal, deţinătorul trofeului, Novak Djokovic, Alexander Zverev şi Roger Federer.

Luna trecută, oficialii de la Roland Garros au anunţat că premiile din acest an vor creşte faţă de cele din ediţia precedentă. Valoarea totală a premiilor se ridică acum la 42.661.00 de euro, cu 8,6% mai mult faţă de ediţia din anul trecut. Astfel, Simona Halep poate câştiga cu 100.000 de euro mai mult faţă de Grand Slamul din 2018, când a obţinut 2.2 milioane de euro, dacă va reuşi o nouă performanţă şi se va impune din nou la Openul din Paris. În 2018, Simona Halep s-a impus la feminin şi în timp ce Rafael Nadal a triumfat în întrecerea masculină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici